Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Vianočná dedina Zvolen 2015

Vianočná dedina Zvolen 2015
Termín: 01.12.2015 - 22.12.2015
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE | VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Zvolen (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.zvolen.sk

Popis

Vianočná dedina a Vianočné trhy Zvolen 2015

V dňoch 1.12. - 22.12.2015
Námestie SNP, Mesto Zvolen

Dovoľte nám predstaviť vám program tohtoročnej Vianočnej dediny, ktorú otvoríme 1.12. a potrvá do 22.12. Čaká vás bohatá ponuka výrobkov, dobrôt a rozšírený kultúrny program.

Takmer každý deň si budete môcť vybrať z množstva vystúpení, koncertov, divadiel, studené dni sa rozohrejú tancom, spevom a zábavou. Všetko odštartuje už v prvý decembrový deň.

Druhý decembrový týždeň sa vydáme po stopách Ľudovíta Štúra, ktorého pamiatku si na záver roka opäť pripomenieme. Vystopujeme ho vo filmových dokumentoch a filmoch, v ľudových piesňach, ale aj v tom, čo mal Ľudovít najradšej – v literatúre. Spomienky nebudú patriť len tejto historickej osobnosti, ale aj iným. Starý Zvolen si pripomenieme vďaka knihe Spomienky Zvolenčanov II, ktorá nadväzuje na úspešný prvý diel. Knižka sa bude krstiť 8.12. na námestí, potom bude nasledovať debata so spisovateľmi v Krajskej knižnici ĽŠ. Od tej chvíle bude možné knižku si zakúpiť v stánku na námestí alebo v Informačnom centre.

Zvolenčanov rozhodne potešia aj tradičné vianočné trhy, ktoré vypuknú v piatok 11.12. rytierskou zabíjačkou priamo na námestí. K hodovaniu budú hrať žiaci umeleckých základných a stredných škôl a Swing band. Vianoce sú časom rozprávok a tých bude v programe viac než dosť – vďaka Harry Teater, Divadla z domčeka, Divadla pod balkónom či miestnych ochotníckych súborov.

Program podporuje Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) a Ministerstvo dopravy.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies