Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Súťaž predníkov o cenu Rinalda Oláha Zvolenská Slatina 2016 - IX. deviaty ročník

Súťaž predníkov o cenu Rinalda Oláha Zvolenská Slatina 2016 - IX. deviaty ročník
Termín: 14.05.2016 - 15.05.2016
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Zvolenská Slatina (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.cenarinaldaolaha.sk
www.ketnoffukf.sk
www.zvolenskaslatina.sk

Popis

Súťaž predníkov o cenu Rinalda Oláha sa blíži!

Milí muzikanti a muzikantky, priatelia folklóru, dovoľte, aby sme vás v mene organizátorov pozvali na IX. ročník unikátneho celoslovenského podujatia, venovaného hudobnému umeniu slovenských primášov a primášok, k pocte husľového virtuóza Rinalda Oláha. Ide o jedinečný a na Slovensku raritný formát hudobnej prehliadky, ktorý vytvára priestor všetkým talentovaným muzikantom bez ohľadu na povahu herného štýlu, resp. spôsobu interpretácie ľudovej piesne. Uskutoční sa v dňoch 14.-15. 5. 2015 v priestoroch Domu kultúry vo Zvolenskej Slatine.
Hlavným organizátorom je Obec Zvolenská Slatina v spolupráci s Katedrou etnológie a folkloristiky FF UKF v Nitre, Miestnym odborom Matice Slovenskej.
Nemuzicírujme len na folklórnych festivaloch! Hoci podujatie nesie názov „súťaž“, jeho poslanie a celkový formát sa v mnohom líši od štandardných súťaží. Hodnotenie muzikantov je druhoradé, našou primárnou snahou je vytvoriť vhodný priestor pre muzikantské stretnutia, spoločné hranie a kvalitné interpretačné umenie. Tomu sme výrazne prispôsobili koncepciu, propozície aj celú dramaturgiu podujatia. Veľmi sa nám osvedčila tzv. Cena diváka, ktorú udelíme aj tento rok!
Sprievodnými ľudovými hudbami budú skvelý Temperament cimbal orchestra s primášom Michalom Oťapkom a Ľudová hudba pod vedením Jureša Líšku.
Súčasťou podujatia bude vernisáž výstavy fotografií Borisa Pekaroviča, zameranej na hudobnú kariéru a muzicírovanie Rinalda Oláha, Jána Berkyho „Dušíka“ a mnohých ďalších výborných primášov Podpoľania.
Hosťom nedeľného programu bude Folklórny súbor Mladosť z Banskej Bystrice.
Organizátori pre návštevníkov, hlavne však účinkujúcich, pripravujú viaceré príjemné prekvapenia!

PRIHLÁŠKY: Na webovej stránke www.cenarinaldaolaha.sk nájdete prihlášku, alebo sa môžete prihlásiť formou jednoduchého on-line formulára, vďaka ktorému je to ešte jednoduchšie.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies