Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Jarné karloveské trhy 2016 - 1. ročník

Jarné karloveské trhy 2016 - 1. ročník
Termín: 20.03.2016
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Bratislava - Karlova Ves (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.karlovaves.sk

Popis

Jarné karloveské trhy 2016

V Karlovej Vsi sa uskutočnia jarné trhy po prvýkrát

V nedeľu 20.3.2016 budú v Karloveskom centre kultúry a jeho okolí prvé Jarné karloveské trhy. Budú sa niesť v znamení Veľkej noci.

Svoje výrobky z keramiky, ručne šité oblečenie, šperky alebo ekoprodukty ponúknu lokálni výrobcovia. Prvé jarné trhy obohatí kultúrny program, skladanie rôznofarebných kytíc miestnymi kvetinármi a šitie detských nosičov pre utečencov.



Slávu starých remesiel oživí Združenie cechov historických remesiel, ktoré bude zároveň najväčším účastníkom trhov. Návštevníci budú môcť vidieť naživo umenie paličkovania, plstenia, drevorezby alebo výroby sviečok z včelieho vosku. Počas celého dňa budú prebiehať kreatívne dielne. Pred Karloveským centrom kultúry budú obľúbené Farmárske trhy s domácimi potravinami a tiež najznámejším karloveským mäšiarom Imrichom Jurištom.



Súčasťou trhov bude aj obľúbená burza kníh, ktorú pripravila Miestna knižnica. Návštevníci si budú môcť v priebehu trhov oddýchnuť pri knihách alebo si ich zakúpiť. V kultúrnom programe vystúpia Folklórne súbory Dolina a Čečinka, CirkusKus, Latiniko a ďalší. Headlinerom jarných trhov bude projekt Dany Kleinert s neformálnym združením dobrovoľníkov „Domov na mame“. Návštevníci sa budú môcť zapojiť do verejného šitia nosičov pre deti utečencov.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies