Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Festival Nahé vína 2016 Banská Štiavnica

Festival Nahé vína 2016 Banská Štiavnica
Termín: 11.06.2016
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Banská Bystrica (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.nahevina.sk/festival-nahe-vina-11-juna-2016-v-banskej-stiavnici/

Popis

Festival Nahé vína 2016 v Banskej Štiavnici

“Nahé vína” je spolok priateľov prírodných, autentických vín zameraný na propagáciu, predaj a distribúciu “nahých vín”. Teda vín, ktoré sú také, ako ich príroda stvorila. Sme nadšenci. Máme radi poctivé osobité vína, ktoré majú charakter. Držíme sa kréda: “Dôveruj vínu a prírode, nesnaž sa ju ovládnuť, ostatné príde samo!”.

Paradoxom je, že v dobe, keď nám záleži na tom čo jeme, pijeme k tomu konvenčné, pretechnologizovane vína. Jednoducho k slow food pijeme fast wine. Preto sme sa rozhodli venovať sa distribucii prírodných vín z celého sveta, aby sme Vám mali možnosť ponúknuť poctivé víno nepodliehajúce módnym trendom.

Vinárov, ktorých predávame (ponúkame/máme v ponuke) poznáme osobne a pozorne sledujeme akým spôsobom a čo robia či už vo vinohrade alebo pivnici. Samozrejme distribujeme len vína bez chémie od poctivých vinárov z Talianska, Francúzska, Slovinska, Rakúska, Maďarska, Číech a samozrejme venujeme sa aj slovenským vínam. V našej ponuke nájdete vína biele, červené, ružové, oranžové /víno z bielych odrôd mecerované na šupkách/, bez síry a aj pet-nat /Pétillant-naturel (natural sparkling)/, rustikalna verzia šumivých vin.

V sobotu 11. júna budete mať unikátnu možnosť ochutnať v priebehu jedného dňa nahé vína zo Slovenska, Čiech, Maďarska, Rakúska, Talianska a Francúzska. Pričuchnete k rôznym prístupom pri výrobe vína z domova aj zo slávnych vinárskych oblastí ako Alsasko, Burgundsko, Piemont, Toskánsko a mnohé ďalšie. Okoštujete vínka biele, ružové, oranžové, červené, šumivé, nefiltrované, nečírené, vína bez pridanej síry, sur lie, šliapané nohami, biodynamické a všakovaké iné.
Vinárstva, ktorých vína budú na ochutnávke:

SK – Pivnica Brhlovce, Pivnica Čajkov, Magula, Slobodné Vinárstvo, Marvla Tindo, Víno Svetík, Tibor Melecsky
CZ – Milan Nestarec
HU – Tamás Pok
AT – Meinklang
SLO – Burja
IT – Costadila, Casa Belfi, Muni (všetky tri z oblasti Veneto), La Ginestra, La Porta di Vertine, Tunia (všetky tri z oblasti Toskánsko), Maria Pia Casteli (Le Marche), Emidio Pepe (Abruzzo), Fabio Gea (Piemonte)
FR – Geschickt, Pierre Frick, Domaine Breton, Domaine Chantal Lescure

Na festival si prineste dobrú náladu a odvahu nechať sa zviesť dobrodružstvom v pohári. Koštovka bude voľná, prísť aj odísť môžete, kedy sa vám zachce. Degustovať budeme v sobotu od 13:00 do 19:30 na troch miestach – Vinocentrum, Art Cafe a Spolok priateľov prírodných vín. Všetko je to pokope, len pár metrov vzdialené jedno od druhého.

Lístky

Predaj lístkov na hlavnú degustáciu v predpredajovej cene 20,- EUR spúšťame v týždni 23.–29. mája a potrvá do 6. júna polnoci. V cene lístka je voľná ochutnávka vín prezentovaných na festivale a 5,- EUR kupón na nákup vín priamo od vinárov. Na mieste sa lístky budú predávať za 25,- EUR. Ak už traz viete, že festival Nahé vína je to pravé pre vás, napíšte nám na E-mail: masla@nahevina.sk.

Lístky na piatkový a sobotný koncert budú v predaji zvlášť.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies