Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Turčianske medobranie a vodosláva Necpaly 2016

Turčianske medobranie a vodosláva Necpaly 2016
Termín: 02.07.2016
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Necpaly (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.necpaly.sk

Popis

Turčianske medobranie a vodosláva Necpaly 2016

Vyhlásenie Turčianského kráľovstva včiel a krištáľovej vody, Medobranie, Vodosláva, Muzikantská paráda, Čarovná Turčianska záhradka, Trh remeselníckych a ľudovo - umeleckých výrobkov, Gurmánske špeciality, Atrakcie pre deti.

Podujatie sa uskutoční v sobotu 2. júla v Necpaloch. Organizuje ho Nadácia ZDRAVÁ TURČIANSKA ZÁHRADKA, OOCR Turiec – Kremnicko a obec Necpaly, v spolupráci s firmami APIDREVO Štefan Bindas, Tradičné je dobré, s.r.o. a ďalšími partnermi, ktorých postupne predstavíme.
Pre návštevníkov je pripravený mimoriadne bohatý program. Vyhlásenie Turčianskeho včelieho kráľovstva a korunovácia kráľovnej Meduľky prvej, bude spojené s prezentáciou včelárstva, ochutnávkami a predajom medov, medoviny a rôznorodých včelích produktov, prednáškami pre odborníkov aj širokú verejnosť. Súťažiť sa bude o najlepší med a medovinu.
Ochutnávka vynikajúcej pitnej vody z fatranských prameňov, maskot Turvoďáčik, vodník Čľupko z Necpalského potoka, chytanie pstruhov v čírej vode, súťaž o najkrajší vodný mlynček – Necpalské mlynčekovo, to všetko čaká návštevníkov akcie.

MUZIKANTSKÁ PARÁDA – festival ľudových hudieb a folkových kapiel, vystúpenia folklórnych súborov a Turčianska letná vatra, budú tvoriť atraktívny kultúrny program, ktorý poteší naše duše. Ale neostaneme iba pri duchovnej potrave. Gurmánske špeciality, vynikajúce jedlá a nápoje sú na tomto podujatí samozrejmosťou.

TRH REMESIEL A ĽUDOVÉHO UMENIA poteší zase obdivovateľov tradícií a kvalitných remeselných výrobkov. Predajcovia a ľudoví umelci, ktorí sa ho chcú zúčastniť, sa môžu prihlásiť telefonicky na čísle: 0915 737 075, alebo e – mailom na adrese: eurogastro@slovanet.sk.

OTVORENIE LETNEJ TURISTICKEJ SEZÓNY, propagácia aktivít OO CR Turiec – Kremnicko, prezentácia prírodných krás, flóry a fauny NP Veľká Fatra, turistický výstup na Borišov, návšteva jaskyne – tieto aktivity zabezpečujú organizátori pre návštevníkov v spolupráci s Klubom slovenských turistov Turiec a jaskyniarskeho klubu SpeleoTuriec. Takže nezabudnite stretneme sa 2. júla v Necpaloch na Turčianskom medobraní a vodosláve. Čaká nás parádny deň, plný zábavy, hudby, dobrých jedál a nápojov, ale aj užitočných informácií a poučenia.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies