Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Hornonitrianske folklórne slávnosti Prievidza 2016 - 31. ročník

Hornonitrianske folklórne slávnosti Prievidza 2016 - 31. ročník
Termín: 24.06.2016 - 25.06.2016
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Prievidza (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.rkcpd.sk
www.rkcpd.sk/podujatia/festival-31.-hornonitrianske-folklorne-slavnosti.html?page_id=9748

Popis

Hornonitrianske folklórne slávnosti Prievidza 2016 - 31. ročník

24. – 25. 6. 2016 (piatok - sobota)
Lesopark Prievidza

Program slávností je na:
http://www.rkcpd.sk/podujatia/festival-31.-hornonitrianske-folklorne-slavnosti.html?page_id=9748 - alebo kliknite si hore.

Najvýraznejšou zmenou festivalu je nový vizuál a logo. Organizátori sa po 30 rokoch rozhodli pre výraznú zmenu, za ktorou stojí akademický architekt Rastislav Nemec. Nové logo čerpá inšpiráciu z pravnianskej ľudovej výšivky.

...pretože po tridsiatke život len začína, nadýchli sme sa a prichádzame s tradične bohatým programom a viacerými novinkami.

Najvýraznejšou z nich je nový vizuál a logo. Organizátori sa po 30 rokoch rozhodli pre výraznú zmenu, za ktorou stojí akademický architekt Rastislav Nemec. Nové logo čerpá inšpiráciu z pravnianskej ľudovej výšivky.

Hornonitrianske folklórne slávnosti sú tu opäť a v ich programe návštevníci uvidia ľudové zvyky, piesne a tance, kroje, remeselné výrobky, naučia sa tancovať ľudové tance a deti si môžu vlastnými rukami vytvoriť dielko v niektorej z dielní tradičných remesiel. Významným obohatením slávností bude prezentácia tradičnej ľudovej kuchyne obcí hornej Nitry spojená s ochutnávkou.

Tento najväčší folklórny festival na hornej Nitre organizuje Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi od roku 1984.

Celkovo sa na slávnostiach predstaví viac ako 500 účinkujúcich: domáce folklórne súbory a skupiny, detské folklórne súbory, ľudové hudby, sólisti speváci a inštrumentalisti a ľudoví umelci.

Scénické programy v prírodnom amfiteátri počas dvoch festivalových dní dopĺňajú ďalšie aktivity, výstavy a sprievodné podujatia bezprostredne vťahujúce návštevníkov do diania slávností.

Hlavný organizátor: Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja

Podujatie sa koná pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Ing. Jaroslava Bašku a primátorky mesta Prievidza JUDr. Kataríny Macháčkovej.

Folklórny festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies