Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Slavica festival 2016 Nitra - 8. ročník

Slavica festival 2016 Nitra - 8. ročník
Termín: 04.07.2016 - 05.07.2016
Téma: KULTÚRA | SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Nitra, (SR - Nitriansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.slavica.sk
www.nitralive.sk
www.youtube.com/watch?v=7Xq4l7xuI6Q

Popis

Slavica festival 2016 Nitra - 8. ročník

V dňoch 4. až 5. júla

Svätoplukovo námestie v Nitre opäť privíta účastníkov v poradí už ôsmeho ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu SLAVICA FESTIVAL. Organizačným garantom festivalu je občianske združenie Slavica (www.slavica.sk). Medzinárodný festival prináša prezentáciu folklórnych súborov a kultúry jednotlivých slovanských krajín a národov. Propaguje mesto Nitru ako centrum slovanstva, Nitriansky kraj i Slovensko v zahraničí, prispieva k obohateniu kultúrno-spoločenského života v meste a vytvára tradíciu stretávania sa slovanských národov v Nitre. Na tohtoročnom festivale bude účinkovať FS Gostinec z Bieloruska, FS Vuk Stefanovic Karadic zo Srbska, FS Kolovrat zo Slovenska, FS Belgorodskoje Razdolie z Ruska, FS Belije Kamni z Ruska. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nitriansky samosprávny kraj.

V Nitre sa Slavica Festival začne v pondelok 4. Júla o 17:00 hodine, kedy si diváci budú môcť pozrieť vystúpenia na Svätoplukovom námestí až do 19:00. Festivalové súbory si budú môcť záujemcovia a priaznivci vychutnať aj v utorok 5. Júla v Mestskom parku Sihoť, v čase od 14:00 do 16:00.

Sprievodným podujatím je projekt SLOVANSKÝ SVET – Cesty slovanského priateľstva (http://www.slavia-slavia.com). Ide o symbolickú motorkársku jazdu naprieč slovanskými krajinami, ktorej cieľom je propagácia slovanskej vzájomnosti a spolupráce slovanských národov.

Cesta je rozdelená na tri trasy:

Západná trasa- Mys Arkona (Nemecko), Budyšín (Lužica, Nemecko), Slovanský ostrov- Praha (Čechy), Slovanské hradisko- Mikulčice (Morava), Nitra (Slovensko). Východná trasa- Moskva (Rusko), Minsk Bielorusko), Brest (Bielorusko), Krakow (Poľsko), Trojstyk (Česko-Poľsko-Slovensko), Nitra (Slovensko). Južná trasa- Skopje (Macedónsko), Kragujevac (Srbsko), Ilok (Chorvátsko), Banja Luka ( Bosna a Hercegovina ), Ljubljana (Slovinsko), Nitra (Slovensko).

Na jednotlivých vyššie uvedených miestach sa plánuje výsadba LÍP a umiestnenie pamätnej tabule. Predpokladaný začiatok cesty - štart je plánovaný na 28.06.2015 a ukončenie - cieľ na 05.07.2015 v Nitre- Mestský park Sihoť.

V Nitre budú v tom čase prebiehať oslavy Nitra milá, Nitra. V parku sú naplánované v čase od 14.00 do 16.00 vystúpenia folklórnych súborov a o 15.00 bude zasadená lipa slovanskej vzájomnosti a odhalená pamätná tabuľa.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies