Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Film "Poľana" vyhral v Los Angeles! V Hollywoode ho budú prezentovať dňa 10. júla 2016

Film
Termín: 10.07.2016
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Hollywood, California, USA, (Zahraničie - Európa/Svet)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.hrinova.sk
www.youtube.com/watch?v=eNcKVTicTbE

Popis

Film "Poľana" vyhral v Los Angeles! Smeruje do Hollywoodu! V Hollywoode ho budú prezentovať dňa 10. júla 2016

Medzinárodné ocenenie za veľkou mlákou - v Los Angeles. Film Štátnej ochrany prírody SR o Biosférickej rezervácii (BR) Poľana a Hriňovských lazoch získal cenu za najlepší zahraničný dokumentárny film na filmovom festivale v americkom Los Angeles.

Medzinárodné ocenenie za veľkou mlákou - v Los Angeles!

Film Štátnej ochrany prírody SR o Biosférickej rezervácii (BR) Poľana a Hriňovských lazoch získal cenu za najlepší zahraničný dokumentárny film na filmovom festivale v americkom Los Angeles. Ide o festival, ktorý udeľuje cenu za tvorivé diela z celého sveta. Film bude prezentovaný vo filmovom štúdiu Raleigh Studios, Hollywood 10. júla tohto roka.

Kino Poľana uvedie film Poľana 30. júna 2016 spolu s filmom Zem, ktorá hľadá svoje nebo.

Poľana predstavuje jedinečné územie v strede Slovenska. Posledné roky je Poľana aj symbol spolupráce a unikátneho javu – vzájomnej úcty a rešpektu medzi všetkými, ktorí v nej pôsobia.

Tajomné zákutia, skalné monumenty - mohutné zvyšky dávnej sopečnej činnosti, lesy a pralesy, polianky – horské lúky, pasienky a človek – mozole, pot, ale i úprimná radosť a najmä hrdosť tých, čo na tomto pôvabnom kúsku zeme žijú. To je Poľana – napriek tomu, že je známa, po stáročia si zachovala svoju intimitu.

Autormi dokumentárneho filmu o Biosférickej rezervácii Poľana, ktorá môže slúžiť ako príklad trvalo udržateľného života, prijateľnej rovnováhy a vzájomného vzťahu človeka s prírodným prostredím, sú Ľubomír Viluda a Ivan Kršiak


Mysterious nooks,
rocky monuments – mighty remnants of ancient volcanic activity; forests and ancient woodlands; upland hay meadows and pastures; and man – calluses, sweat, but also sincere joy, and above all the pride of those who live on this charming piece of land. All that is Poľana! In spite of its fame, it has retained its intimate character for centuries. Documentary film about Polana Biosphere Reserve, which can serve as examples of sustainable life, acceptable balance, and a mutually beneficial relationship between man and the natural environment.

Tajomné zákutia,
skalné monumenty - mohutné zvyšky dávnej sopečnej činnosti, lesy a pralesy, polianky – horské lúky, pasienky a človek – mozole, pot, ale i úprimná radosť a najmä hrdosť tých, čo na tomto pôvabnom kúsku zeme žijú. To je Poľana – napriek tomu, že je známa, po stáročia si zachovala svoju intimitu. Dokumentárny film o Biosferickej rezerváci Poľana, ktorá môže slúžiť ako príklad trvalo udržateľného života, prijateľnej rovnováhy a vzájomného vzťahu človeka s prírodným prostredím.

directed by: Lubomir Viluda & Ivan Krsiak
music: Tomas Krsiak
camera: Lubomir Viluda
camera operator: Veronika Holla
sound and edited: Ivan Krsiak
professional consultant: Vladimira Fabriciusova

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies