Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Restaurant day vo VYDRE Čierny Balog 2016

Restaurant day vo VYDRE Čierny Balog 2016
Termín: 21.08.2016
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Čierny Balog (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.vydra.sk
www.facebook.com/vydra.sk

Popis

Tohto roku sme sa rozhodli toto celosvetové podujatie využiť na to, aby sme návštevníkom Čierneho Balogu, ale aj miestnym obyvateľom, pripravili jedlá zo suchého chleba a pečiva.

Teda budeme recyklovať. Sme organizácia, ktorej poslaním je aj zachovávanie prírodných hodnôt.

Dbáme o čisté životné prostredie, neplytváme zdrojmi a snažíme sa o to, aby si tieto postoje osvojili aj iní. Vydra vo svojej pop-up reštaurácii bude podávať jedlá zo staršieho chleba a pečiva, ktoré nie sú až také známe.

Do celosvetového podujatia, ktoré pochádza z Fínska a nesie názov Restaurant day sa zapojíme aj v tomto roku. V nedeľu 21. augusta otvoríme u nás v záhrade jednodňovú reštauráciu.

Tohto roku sme sa rozhodli toto celosvetové podujatie využiť na to, aby sme návštevníkom Čierneho Balogu, ale aj miestnym obyvateľom, ak budú mať chuť, pripravili jedlá zo suchého chleba a pečiva. Teda budeme recyklovať. Sme organizácia, ktorej poslaním je aj zachovávanie prírodných hodnôt. Teda dbáme o čisté životné prostredie, neplytváme zdrojmi a snažíme sa o to, aby si tieto postoje osvojili aj iní.

Žijeme v časti sveta, kde je dostatok potravín a nikto by nemusel trpieť hladom. S vyprodukovaným a nespotrebovaným zvyškom by sme sa mohli aj podeliť. Niekedy to nedovoľujú predpisy, inokedy bráni vôľa. No aj sami v našich domácnostiach by sme sa mohli zamyslieť nad tým, prečo len tak vyhadzujeme potraviny. Ak ich nevieme darovať, mohli by sme ich predsa len zužitkovať a tak nie len šetriť prírodné zdroje a niečiu prácu, ale aj ušetriť nejaké euro pre seba.

Zo suchých rožkov melieme strúhanku, robíme žemľovku, či vyprážame chudobných rytierov. Chlieb vieme vo vajci vypražiť a podávať na sladko aj na slano. Vydra vo svojej pop-up reštaurácii bude podávať jedlá zo staršieho chleba a pečiva, ktoré nie sú až také známe a zostavíme kompletné menu od predjedla po zákusok. Pred podujatím bude zverejnené na našich stránkach, tak ako aj ďalšie informácie. Tešíme sa na Vás.

M. Heretová

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies