Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Dni mesta Žarnovica 2016 a 500. výročie od udelenia trhových práv a tradičný Žarnovický jarmok

Dni mesta Žarnovica 2016 a 500. výročie od udelenia trhových práv a tradičný Žarnovický jarmok
Termín: 09.09.2016 - 10.09.2016
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY | DNI OBCE a MESTA | KULTÚRA
Miesto konania: Žarnovica (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.zarnovica.sk

Popis

Dni mesta Žarnovica 2016

Mesto Žarnovica vás srdečne pozýva na podujatie Dni mesta Žarnovica, ktoré sa uskutoční 9. - 10. septembra . Počas dvoch dní na vás čaká pestrý a bohatý program.

Súčasťou podujatia bude počas oboch dní aj tradičný Žarnovický jarmok.

V piatok program začne o 10.30 h v parku na Ulici Andreja Sládkoviča predstavením pre deti v podaní Divadla JAJA. O 11.30 h si študenti Strednej odbornej školy pripravili tiež zaujímavé divadelné predstavenie. Občianske združenie Laura o 12.30 h organizuje opäť potáborové stretko, nielen pre deti, ktoré boli v lete v tábore. O 14.00 h sa ulicami mesta rozoznie spev a hudba pesničkárky Horany a jej synov. Slávnostné oficiálne otvorenie Dní mesta začína o 15.00 h v parku na Ulici Andreja Sládkoviča. Počas programu vystúpi spevácky zbor Žarnov, historická skupina Cassanova, spevácka skupina Prameň a Dáša Garajová.

Počas slávnostného otvorenia budeme svedkami ceremoniálu udelenia trhových práv nášmu mestu. Tento rok si pripomíname 500. výročie.

Humorne ladené divadelno–šermiarske vystúpenie uvidíte o 16.40 h opäť v podaní historickej skupiny Cassanova – spoločnosť veselých šermiarov. Program bude pokračovať vystúpením speváka, zabávača a imitátora Štefana Hruštinca a skupiny PROGRES, domácej kapely RED DAEWO akustickou verziou piesní. Na záver dňa vystúpi legendárna neopunková kapela INEKAFE. Popoludňajším programom bude sprevádzať naša rodáčka, moderátorka a herečka Tatiana Šúrová.

Sobotňajší deň začne o 10.00 h ľudovými piesňami v podaní Šurianskych tamburášov. O 11.00 h návštevníkov ohromí svojou TRIAL SHOW Ján Kočiš. O 12.00 – 14.00 h sa aj mimo plochodrážneho štadióna môžete stretnúť s jazdcami žarnovického SPEEDWAY CLUBU. O 14.30 h privítame veľmi talentovanú Sofiu Králikovú a ďalších domácich nadaných umelcov. Domáca kapela RED DAEWO sa predstaví o 15.30 h. Sobotné popoludnie bude patriť dychovej hudbe Nadličanka a Hodrušanka. Od 20.00 h vystúpi folk-rocková skupina Janko Kulich & KOLEGIUM v rámci letného česko-slovenského turné.

Sprievodný program k podujatiu Dni mesta Žarnovica je taktiež veľmi bohatý, jeho súčasťou sú: Tekvičiarsky blší trh, ktorý sa uskutoční na Mestskom trhovisku. Verejnosti sa predstaví VETERÁN KLUB z Banskej Bystrice príchodom historických áut. Ukážku hasenia horiaceho auta predvedie Dobrovoľný hasičský zbor Žarnovica. Od 9. – 14. septembra sa uskutoční výstava ručných prác a dekorácií pod názvom TVORIVOSŤ A FANTÁZIA v Kultúrnom dome a v nedeľu 11. septembra sa koná v Central parku Burza zvierat.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies