Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Rodinná sobota-Vianoce v múzeu 2016 Galanta

Rodinná sobota-Vianoce v múzeu 2016 Galanta
Termín: 10.12.2016
Téma: KULTÚRA | VARENIE a PEČENIE DOBRôT | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Galanta (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.galanta.sk

Popis

Vlastivedné múzeum v Galante
Rodinná sobota-Vianoce v múzeu,
10. december 2016, 13:00-17:00 hod.
Vstup:ZADARMO

Srdečne pozývame všetkých na predvianočné podujatie Rodinná sobota-Vianoce v múzeu do Vlastivedného múzea v Galante, dňa 10. december 2016 od 13:00 do 17:00 hod.

Príprava na Vianoce a spoločne strávený čas s našimi najbližšími naladí naše srdcia na blížiace sa sviatky. Na Rodinnej sobote-Vianoce v múzeu sa budeme spoločne pripravovať na to, a popri tom predstavíme kultúrne dedičstvo galantského regiónu. Tento rok, okrem vianočnej atmosféry, Vás čaká výnimočný, pestrý a predsa tradičný program.
Čo znamenali Vianoce voľakedy, ako oslavovali naši starí rodičia, aký stromček mali bohatí a aký chudobnejšie rodiny? Aj na tieto otázky dostaneme odpovede v múzeu v rámci vianočného sprievodu s odborným výkladom od 13:30 a 15:30 hod. Na nádvorí múzea živý betlehem a príbeh narodenia Ježiša nás zavedie do diania pred viac ako 2000 rokmi, do ozajstnej podstaty Vianoc. Tradície nášho regiónu predstavia remeselníci, príde včelár a čipkárka. V rámci našich tvorivých dielní sa môžu návštevníci aktívne zapojiť do predvianočnej prípravy. Budeme môcť vyskúšať pečenie oblátok a vlastnoručne vyrábať rôzne ozdoby na vianočný stromček. Zdobenie tradičných medovníkov sú garanciou na získanie pekných spomienok s kamarátmi a členmi rodiny. Tešíme sa na Vašu návštevu.
Vstup je zadarmo, podujatie sa realizuje s finančnou podporou Mesta Galanta.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies