Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Z ďaleka my ideme 2016 Spišská Nová Ves

Z ďaleka my ideme 2016 Spišská Nová Ves
Termín: 18.12.2016
Téma: ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Spišská Nová Ves (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: osvetasnv.sk

Popis

Z ďaleka my ideme 2016 Spišská Nová Ves

Koledy, spevy a vianočné zvyky

Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi v spolupráci s Mestom Spišské Vlachy organizuje dňa 18.12.2016 (nedeľa) v Kultúrnom dome v Spišských Vlachoch o 14.30 hod. pásmo vianočných zvykov a obyčajov.

Vianoce sa nezadržateľne blížia a my Vám ponúkame možnosť na chvíľu zabudnúť na tento predvianočný zhon. Priblížime Vám vianočné koledy, zvyky a obyčaje z čias našich starých otcov a materí. Tradície prostredníctvom štedrovečerného stola so všetkými jedlami, ktoré mali zabezpečiť prosperujúcu rodinu, rozmnoženie statku, hydiny, zdravie, ale aj ochranu rodiny pred chorobami.

Zaznie množstvo vinšov, kolied, ktoré v čase vianočných sviatkov boli samozrejmosťou v každej dedine.
V programe Z ďaleka my ideme sa predstavia folklórne skupiny Folkmarčanka z Veľkého Folkmara, Červená chustečka z Jakloviec, Kluknavčanka z Kluknavy, Slovinka zo Sloviniek, Borovničak z Vojkoviec, Brižečky zo Spišského Hrušova, Jamničan z Jamníka, Harihovčan z Harichoviec, Poračan z Poráča a nebude chýbať aj najmladšia generácia detí z Detského folklórneho súboru Radosť Spišské Vlachy, Slovinočka zo Sloviniek, Borovničky zo Slatviny.

Tento predvianočný čas sa Vám budeme snažiť naplniť radosťou, pokojom, čarom a spomienkami na svoje detstvo so začiatkom o 14.30 hod. v Kultúrnom dome v Spišských Vlachoch.

Vstup je voľný!

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies