Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Stredoveká prešovačka Trnava 2017 - 5. ročník

Stredoveká prešovačka Trnava 2017 - 5. ročník
Termín: 01.09.2017
Téma: VINOBRANIE a VÍNO | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontirnavia.sk/podujatia/top-podujatia/stredoveka-presovacka-2017
www.youtube.com/watch?v=v8-_u7aJFYg
www.regiontirnavia.sk/magnetickost-tirnavie/vino/navstevy-vinarstiev-ponuka/vinne-tour

Popis

Jedinečné podujatie svojho druhu na Slovensku, ktoré vám priblíži dávnu, ale slávnu históriu vinárstva a vinohradníctva v regióne Tirnavia prostredníctvom hraných scénok zo života vinárov.

Šliapanie hrozna v kadi bosými nohami krásnych dievčat, dobová hudba a ochutnávka vín vytvoria jedinečnú atmosféru Stredovekej prešovačky na Nádvorí trnavskej radnice. Tradícia vinárstva a vinohradníctva v regióne Tirnavia ožije prostredníctvom hraných scénok zo života vinárov, ktorí vás uvedú do tajomstiev zberu hrozna a výroby vína, kedysi tu dôležitej obchodnej komodity.

Priamo na Nádvorí trnavskej radnice sa pred vašimi očami odohrá dobová Stredoveká prešovačka s veselicou, ktorá k tomu neodmysliteľne patrí. Prostredníctvom hraných scénok sa prenesiete na chvíľu do minulosti a dozviete sa čo to zo života vinárov a vinohradníkov, či zo života trnavského perega. Pripravené sú aj súťaže pre malých i veľkých v duchu vinárskej tématiky.

O stredovekej Trnave ako najväčšieho vinársko-vinohradnícke centra v Uhorsku a jej slávnej vinárskej histórii vám pútavým spôsobom porozprávajú historici v priestoroch gotickej pivnice pod Západným krídlom radnice. Chýbať nebude ani ochutnávka vín, o ktorú sa postarajú významné vinárstva regiónu Tirnavia, ovenčené viacerými medailami zo svetových súťaží.

Tešiť sa môžete na lokálne vinárstva, ktorých vína budete môcť ochutnať v stánkoch na nádvorí

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies