Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Trnavské organové dni 2017 - 22. ročník

Trnavské organové dni  2017 - 22. ročník
Termín: 28.07.2017 - 10.09.2017
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontirnavia.sk

Popis

Trnava privíta v rámci Medzinárodného festivalu organovej hudby už po dvadsiatydruhýkrát popredných svetových organistov. Miestom konania bude i v tomto roku priam magická Bazilika sv. Mikuláša.

Medzinárodný festival Trnavské organové dni privádza do Trnavy už od roku 1996 špičku hudobnej organovej scény. Počas dvadsaťjedenročnej tradície sa v "Malom Ríme" predstavia viacerí renomovaní interpreti – organista Fabrice Pitrois, Helmut Hasukeller, Geraud Guillemot, Kasrten Askeland, Tuomas Pyrhonen, Przemyslaw Kapitula a Esteban Elizondo.

Organové koncerty sa konajú na mieste, ktoré má mimoriadne bohatú hudobnú tradíciu – v Bazilike sv. Mikuláša, previazanú s menom a životom národného umelca Mikuláša Schneidera-Trnavského. Ten po svojom návrate do Trnavy zo štúdií prijal miesto regenschoriho a stal sa interpretom viacerých významných sakrálnych skladieb.

Skladby zaznejú prostredníctvom hry na historických organoch Baziliky sv. Mikuláša vrátane najstaršieho zachovaného trnavského organu - organového pozitívu Valentina Arnolda z roku 1783.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies