Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Vítanie leta vo vinici 2017 Bojničky

Vítanie leta vo vinici 2017 Bojničky
Termín: 10.06.2017
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Bojničky (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.baynach.sk
vinoteka-vinaren.sk/vyrobcovia_importeri.php?vyrobca_importer=112

Popis

Vítanie leta vo vinici 2017 Bojničky

Milá akcia priamo vo viniciach pri obci Bojničky (okres Hlohovec), ktorá vznikiá s cieľom priblížiť tento krásny vinohradnícky región ľuďom.

Súčasťou tejto akcie bude malý trh lokálnych malých výrobcov potravín, ochutnávka vín BAYNACH, sprievodný program pre deti a aj dospelých a nakoniec približne od 19tej koncert Vec a Bad Karma Boy.

.. a aby sme navnadili:
Na malom trhu nájdete chutné a osviežujúce Herbert Sirupy
Nesmie chýbať kvalitný Med od včelára z Malých Karpát
Samozrejme vína z produkcie Baynach
.... a mnoho ďalších lokálnych produktov

NEZABUDLI SME ani na detičky, program pre ne poctivo pripravujeme :)

Vinohradnícka obec Bojničky
sa po prvýkrát spomína v roku 1113 v slávnej Zoborskej listine ako Boencza. Vinič sa však v oblasti Bojničiek pestoval pravdepodobne už v 5 storočí n.l., teda ešte pred príchodom starých Slovanov na západné Slovensko. V nadmorskej výške 200 m na svahoch obrátených do Podunajskej nížiny sa vínnej réve darí dobre už 1500 rokov. Z historických spisov sa dozvedáme, že už v roku 1568 vinohradníci v Bojničkách dorobili 231 okovov vína.

Kvalita tunajších vín stúpala príchodom nových odrôd viniča a moderných spôsobov výroby vína. Najkvalitnejšími odrodami, ktorými sa môže pýšiť táto stará vinárska oblasť sú Rizling rýnsky, Tramín červený, Rulandské biele alebo Rulandské modré.

Filozofiou firmy REVA Bojničky a.s., ktorá bola založená v roku 2000, je nadviazať na bohatú tradíciu výroby vína v tomto regióne, a to produkciou výberových vín s prívlastkom, ktoré sú určené pre najnáročnejších znalcov vín. Preto sa zameriava zásadne len na zpracovanie takých odrôd, ktoré dosahujú v daných podmienkach požadovanú cukornatosť a hlavne kvalitu. Ako je zrejmé z predchádzajúcich riadkov, REVA spracováva hrozno len miestnej oblasti Hlohoveckého vinohradníckeho rajónu.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies