Termín: | 13.10.2017 - 15.10.2017 |
Téma: | VARENIE a PEČENIE DOBRôT |
Miesto konania: | Podhájska (SR - Nitriansky kraj) Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky |
Web: | www.tkpodhajska.sk |
Termálne kúpalisko Podhájska organizuje v dňoch 13.-15. októbra 2017 I. ročník podujatia pod názvom
„Podhájske dni klobás a tradičných špecialít“.
Vieme, že klobása ako mäsový výrobok sa tradične pred r. 1989 zhotovoval takmer v každej domácnosti na dedinských zabíjačkách a nechýbal ani na bohatých oslavách, či už na jednoduchom a skromnom stole.
Túto tradíciu /a budú sa robiť aj zabíjačky/ chceme zachovať pre mladú generáciu a chceme dokázať, že rovnako dobrú klobásu vieme vyrobiť na Slovensku.
Tiež uvítame v rámci gastronomického festivalu ľudí, ktorí vedia pripraviť tradičné jedlá z kuchyne starých mám a svoje umenie budú prezentovať či už v gastro-priestore, pri príprave gulášov, varenia lekvárov, resp. pri príprave pekárenských a iných výrobkov.
Týmto podujatím chceme vytvoriť pravé domáce prostredie s vynikajúcimi ľuďmi, kde bude hodne dobrej nálady, kde sa budú prezentovať zaujímavé skupiny, firmy, spoločenské organizácie a tým sa zviditeľní nielen južný región ale i celé Slovensko.