Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

150 rokov Oravského múzea Dolný Kubín 2018

150 rokov Oravského múzea Dolný Kubín 2018
Termín: 16.04.2018 - 30.09.2018
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Dolný Kubín (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.oravskemuzeum.sk

Popis

Tento rok oslavujeme 150 rokov od vzniku Múzea Oravského komposesorátu na Oravskom hrade, predchodcu terajšieho Oravského múzea P. O. Hviezdoslava. Pri tejto príležitosti bude v dňoch 16.4.2018 – 30.9.2018 vo Florinovom dome v Dolnom Kubíne sprístupnená verejnosti výstava s názvom 150 rokov Oravského múzea.

Výstava priblíži návštevníkom súčasný stav Oravského múzea P. O. Hviezdoslava a všetkých jeho expozícií. Venuje sa histórii múzea, jeho vzniku a vývoju. Súčasťou výstavy je aj prezentácia bohatého zbierkového fondu podľa jednotlivých vedných odborov. V rámci výsledkov prezentačných foriem činnosti múzea sa návštevníci oboznámia s tradičnými podujatiami organizovanými pre verejnosť, ako aj s výsledkami významných projektov, či bohatej edičnej činnosti.

Vernisáž výstavy sa uskutoční 16. 4. 2018 vo výstavných priestoroch Florinovho domu v Dolnom Kubíne.

Výstava potrvá do 30. 9. 2018.

Tešíme sa na Vašu návštevu!

POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!!
Vážení návštevníci, oznamujeme Vám, že Oravský hrad je v mesiaci apríl ZATVORENÝ z dôvodu jeho technickej údržby. Otvorenie novej turistickej sezóny sa uskutoční 28. - 29. apríla počas Thurzovských slávností.
Ďakujeme za pochopenie !


EN: Dear visitors, we would like to inform you, that Orava castle is CLOSED in April because of technical works. Opening of the new tourist season will be held from 28th till 29th of April during the Thurzo festival.
Thank you for understanding!


PL: Szanowni Państwo, uprzejmie informujemy, że w kwietniu będzie Zamek Orawski zamknięty z przyczyn technicznych. Otwarcie nowego sezonu turystycznego odbędzie się 28. – 29. kwietnia podczas Uroczystości Thurzowskich.
Dziękujemy za zrozumienie!

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies