Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Za vínom do Šenkvíc 2018 - 7. ročník

Za vínom do Šenkvíc 2018 - 7. ročník
Termín: 28.04.2018
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Šenkvice, (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.zavinomdosenkvic.sk

Popis

ZA VÍNOM DO ŠENKVÍC 2018

Dňa 28. aprila 2018 od 14:00 - 22:00 hod.

Šenkvice sú najväčšou vinohradníckou obcou v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti a patria medzi najväčšie vinohradnícke obce na Slovensku. Je tak pochopiteľné, že vinohrady, víno a jeho ochutnávanie patria k miestnej kultúre rovnako ako dýchanie k životu. Šenkvice sa nachádzajú iba necelých 30 minút cesty vlakom od Bratislavy aj Trnavy.

Spolok vinohradníkov a vinárov v spolupráci s KIS a obecným úradom Šenkvice Vás srdečne pozýva v sobotu 28. apríla 2018 od 14:00 do 22:00 hod. na podujatie Za vínom do Šenkvíc 2018. Návštevníci môžu degustovať vína z produkcie 32 najmä miestnych vinárov a vinárstiev na 21 degustačných stanoviskách. Medzi najznámejšie miestne vinárstva patria Karpatská Perla, Repa Winery, Víno Bočko, Vinárstvo KOZARA, Fitz&Petrík vinárstvo. Podstatou podujatia je však stretnutie priaznivcov vína hlavne s malými vinármi zo Šenkvíc, ktorých vína nie sú štandardne dostupné a môžete ich ochutnať iba na tomto podujatí.

Počas podujatia bude spríjemňovať ochutnávanie vín v pivničkách šenkvická folklórna muzika. Návštevníci si budú môcť pozrieť tradičné remeslá a ochutnať jedlá našich dedov a babičiek. A tiež sa za poplatok previezť na konskom koči. Súčasťou podujatia bude aj pečenie býka s jeho degustáciou. Nebude chýbať ani tombola s „vinárskymi“ cenami a prvýkrát aj súťaž o najlepšie vinárstvo a top vína podujatia.

Novinkou a skutočným lákadlom bude kyvadlová doprava medzi pivnicami bratislavským VLÁČIKOM BLAVÁČIKOM.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies