Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Deň otvorených vínnych pivníc v Trnave 2018 - 16. ročník

Deň otvorených vínnych pivníc v Trnave 2018 - 16. ročník
Termín: 20.10.2018
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.vinoteka-vinaren.sk

Popis

Deň otvorených vínnych pivníc v Trnave 2018 - 16. ročník

Iba raz v roku máte jedinečnú možnosť objaviť pod povrchom Trnavy skryté vinárske „mesto pod mestom“. Už po 16-krát sa historické stredoveké pivnice naplnia viac ako tisíckou vínamilovníkov.

Zaujímavosťou je, že ide o pivnice, ktoré nie sú bežne prístupné pre verejnosť.

Svoje vína tu budú prezentovať nielen malokarpatskí vinári, ale aj vinári z iných oblastí Slovenska. Spoločne tak môžete ochutnať vína až 60 vinárov, ktorí na Vás čakajú v 31 pivniciach mesta Trnavy, v čase od 13:00 do 21:00 hod.

Príďte do Trnavy! Na rínku si nakúpite a mesto bude
žiť aj vďaka Dňu vínnych pivníc, kde sa budú ochutnávať tie
najlepšie vína z Regiónu Trnava. To si predsa nemôžete
nechať ujsť!

Všetkých návštevníkov Trnavského rínku čaká v sobotu 20. októbra 2018 okrem nakupovania a degustovania aj bohatý hudobný program. V úvode vystúpia Gypsy elegance – naši susedia z Námestia sv. Mikuláša, na obed sa predstaví trnavská kapela Libido. Pestrá zmes balkánskych, cigánskych a židovských melódií sa bude niesť centrom Trnavy vďaka koncertu San Borondon Cyclo Fanfaria. V závere programu sa predvedie u detí obľúbený hudobník Pánko.

Okrem toho si divadielka Spoza Voza a Žihadlo pripravili pre deti bábkovú hru o veľkom putovaní malej veľryby či náučnú rozprávku o triedení odpadu a vynášaní smetí. Ďalšie zábavné eko-aktivity pre deti budú pripravené počas celého dňa v ekologickej zóne. Priamo na rínku si tiež budú môcť vyrobiť svojho tekvicového strašiaka. Malé princezné zase potešia lektorky z Rusalky, ktoré budú v parku zapletať vrkoče s kvietkami a stužkami.

Milovníkov vín určite poteší, že v sobotu 20. októbra je zároveň v Trnave Deň vínnych pivníc. V rámci toho sa o 13.00 h. otvorí 33 pivníc medzi hradbami mesta, v ktorých všetci
držitelia vínnych pasov budú môcť ochutnať to najlepšie od 60 vinárov zo Slovenska a Moravy. K dobrému vínku, samozrejme, patria klasické pochúťky, ako sú rôzne údeniny
a kvalitné syry, o ktoré nebude núdza.

Ak sa rozhodnete spoznať aj ďalšie krásy Regiónu Trnava, určite v piatok 19. októbrav čase od 18.00 do 20.30 h. navštívte kaštieľ v Dolnej Krupej. V minulosti tam trávil čas aj slávny Ludwig van Beethoven. Vo svete sa však preslávila aj samotná obec Dolná Krupá. Pred mnohými rokmi dostala prívlastok dedina ruží, a to vďaka ružovej grófke, Márii Henriete Chotekovej, ktorá bola vášnivá pestovateľka týchto nádherných kvetov. Na počesť ružovej grófky, ktorá kedysi vo svojom rozáriu pestovala viac ako 6000 koreňov ruží, vznikla aj špecialita medovinárstva APIMED. Ružová medovina pochádza z lupeňov ruže vyšľachtenej pre kaštieľ v roku 2013, ktorá dostala meno Ružová grófka Mária Henrieta. Ochutnať ale budete môcť aj najlepšiu medovinu na svete, ktorú ocenili zlatou medailou na oboch najväčších svetových súťažiach.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies