Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Folklórne slávnosti Pod Kráľovou hoľou Liptovská Teplička 2018 - 23. ročník

Folklórne slávnosti Pod Kráľovou hoľou  Liptovská Teplička 2018 - 23. ročník
Termín: 28.07.2018 - 29.07.2018
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Liptovská Teplička (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: liptovskateplicka.sk
www.liptovskateplicka.sk/informacie-pre-navstevnikov/folklorne-slavnosti/statut-folklornych-slavnosti/
www.liptovskateplicka.sk/informacie-pre-navstevnikov/folklorne-slavnosti/program-2018/

Popis

V malebnej obci ovenčenej oceneniami za uchovanie krajiny a tradícií - Liptovskej Tepličke (okres Poprad) sa na sklonku júla uskutoční už 23. ročník folklórnych slávností Pod Kráľovou hoľou. Obec leží na rozhraní dvoch národných parkov TANAP a NAPANT.

Návštevníkom sa tak okrem bohatého folklóru naskytne i pohľad na krásnu prírodu. Aj amfiteáter ležiaci pri unikátnych zemiakových pivniciach a stodoliach ponúka výhľad na štíty Tatier. Práve na tomto mieste sa predstavia folklórne skupiny troch regiónov - Liptova, Spiša a Horehronia, na ktorých rozhraní obec Leží a to Bacušan, Lúžnan, Smižančanka, Tepličan, Turnička i Borovničák. Bohatý tanečný a spevácky program z rôznych kútov Slovenska predvedú folklórne súbory Rozmarija, Stavbár, Sabinovčan.

Podujatie nebude len o domácich tradíciách, zo zahraničia (ČR, Morava ) zavíta Lipta z Liptálu a Hanácky národopisný súbor Olešnica Doloplazy. Krásu tých najvzácnejších hudobných nástrojov zapísaných v nehmotnom kultúrnom dedičstve Slovenska ukážu Trombitáši Štefánikovci a inštrumentalista Ľubomír Párička a to nielen na pódiu- ale aj počas worschopov v stodoliach v areáli.

Tvorcovia programu mysleli i na mladších návštevníkov a do programu zaradili aj koncerty skupín s nádychom folklóru Ščamby a MAFIE CORNER. Počas folklórnych slávností Pod Kráľovou hoľu sú pre návštevníkov pripravené worschopy zamerané na hudobné nástroje, remeslá, ornamenty a výšivky. Zhliadnuť môže výstavu vyšívaných košieľ, fotografií k téme muziky Vladimíra Lindera, výstava fotografií k remeslám a tradíciám Milousa Chaba.

Divácky atraktívny je aj nedeľný alegorický sprievod obcou s ukážkami tradičných remesiel, krojov a ochutnávkou jedál. Bližšie informácie o podujatí nájdete na plagáte.

Tešíme sa na stretnutie v Liptovskej Tepličke.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies