Termín: | 01.09.2018 |
Téma: | VARENIE a PEČENIE DOBRôT |
Miesto konania: | Svätý Jur (SR - Bratislavský kraj) Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky |
Web: | www.svatyjur.sk |
Hubertové slávnosti pri burčiaku a guláši 2018 Svätý Jur
V sobotu 1.9.2018 sa uskutočnia "Hubertové slávnosti pri guláši"
Opätovne je možnosť prihlásiť sa do súťaže.
Podmienky
účasti vo verejnej súťaže vo „varení gulášu“
Súťaž je organizovaná ako súčasť programu kultúrno- spoločenskej akcie „Hubertove slávnosti pri burčiaku“ na námestí Svätého Jura dňa 1.9.2018 /sobota/
Počas celého podujatia je zakázaná akákoľvek politická agitácia resp. prezentácia!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stanovené podmienky:
l./ podanie záväznej prihlášky súťažného družstva v termíne do 24.8.2018
2./ minimálny počet členov prihláseného družstva 2 osoby
3./ guláš sa varí priamo na námestí v čase od 11,30 hod. do 15,00 hod.
4./ minimálne množstvo navareného gulášu 10 litrov cca 30 – 40 porcii
5./ súťažné družstvo si zabezpečuje všetku prípravu a potreby k vareniu vo vlastnej réžii
Novinkou je, že pri príprave gulášu je potrebné použiť ľubovoľný druh vína /víťazné družstva
musia pri odovzdávaní ocenenia prezentovať druh, použité množstvo a výrobcu vína/
6./ predaj gulášu začne jednotne o 15,15 hod. cenu predávanej porcie si určuje každé družstvo
7./ príjem z predaja je príjmom súťažiaceho družstva na krytie ich výdavkov spojených so súťažou
8./ výdaj-predaj gulášu v umelohmotných miskách, lyžicou a hygienickým servítkom
9./ súťažne družstvo si určí svoj názov družstva resp. vedúceho kuchára /už priamo v prihláške/
10./ V čase od 15,00 hod. do 15,05 hod. poskytnúť 1 porciu odbornej degustačnej komisie
11./ po ukončení predaja gulášu zabezpečiť likvidáciu odpadkov vo svojom priestore pôsobenia
12./ v prípade úspešného vyhodnotenia gulášu prevziať ocenenie podľa programu v čase od
15,30 – 15,45 hod. od hlavného organizátora súťaže v priestoroch hlavnej tribúny
13./ Odporučenie !! Súťažné družstvá môžu mať pripravenú a pred smaženú cibuľu čím sa
zabezpečí bezproblémové dovarenie súťažného gulášu v určenom
časovom limite tj. do 15,00 hod. a jeho príprava pre hodnotiteľskú komisiu!!!!