Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

5. Zabíjačkový klobásový festival Budapešť 2018

5. Zabíjačkový klobásový festival Budapešť 2018
Termín: 12.10.2018 - 14.10.2018
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Budapešť (Zahraničie - Maďarsko)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.disznotoroskolbaszfesztival.hu

Popis

5. Zabíjačkový klobásový festival Budapešť 2018

V OBDOBÍ 12.-14. OKTÓBRA 2018 OPÄŤ USPORIADAJÚ BUDAPEŠTIANSKY KLOBÁSOVÝ FESTIVAL V PARKU DEJÍN ŽELEZNICE V MAĎARSKU. NÁVŠTEVNÍKOV ČAKAJÚ RODINNÉ PROGRAMY, NOSTALGICKÉ HUDOBNÉ PROGRAMY, ZABÍJAČKOVÉ PREDSTAVENIA A OBROVSKÁ PONUKA KLOBÁS NA ZAKÚPENIE. O ZÁBAVU NÁVŠTEVNÍKOV SA NA 10 HEKTÁROVOM PRIESTORE FESTIVALU POSTARAJÚ DOPLŇUJÚCE PROGRAMY A VYSTÚPENIA ZNÁMYCH UMELCOV.

Otváracie hodiny festivalu:
- piatok 13:00 – 22:00
- sobota 09:00 - 22:00
- nedeľa 09:00 - 20:00

Na festivale budú tri klobásové ulice, kde si Pešťania môžu vybrať z 250 druhov klobás:
* ulica Tenkej klobásy,
* ulica Hrubej klobásy,
* ulica Zabíjačková.
Novinkou je ulica Syru a korenia.

Na budapeštianskom Zabíjačkovom klobásovom festivale si môžete ochutnať a kúpiť samé také produkty, ktoré v obchode nedostanete: klobásy, hurky, slaninu, škvarky, cigánku, syry, med, lekvár korenie, atď. Podľa starého porekadla treba prípravu na zimu začať naplnením špajze. Akosť pečenej klobásy je prioritou festivalu! O obsluhu hostí zabíjačkovými pečenými produktmi sa postarajú najlepší hostinskí Maďarska. Hostí čakajú v Zabíjačkovom šiatri, pri Fontáne hostince Horvátháza s rôznymi pečenými produktmi a demonštráciami zabíjačky. Dobré jedlá treba zaliať dobrou pálenkou. Na festivale okrem domácej pálenky môžu hostia ochutnať špeciality domácich pivovarov a vinární.

V Parku vodojemu bude interaktívna výstava oldtimer traktorov a stabilných motorov. Starí strojári budú nepretržite spúšťať do prevádzky mašiny staršie ako 100 rokov. Cez vchod č.1 (hlavný vchod so sikulskou bránou)sa dostanete do Parku dejín železnice (veľký park). Tu nájdete Syrovú ulicu a ulicu Hrubej klobásy (vedľa je tunel vláčika, ozdobné jazierko a železničný most) a Zabíjačkovú ulicu.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies