Termín: | 22.06.2013 |
Téma: | VARENIE a PEČENIE DOBRôT |
Miesto konania: | Očová (SR - Banskobystrický kraj) Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky |
Web: | www.ocova.sk |
Tradičná chuť Podpoľania 2013
Motto:
„Podporujeme tradície vidieckej kuchyne a zachovanie senzorických vlastnosti regionálnych jedál a nápojov.“
Hlavní organizátori:
Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Zvolen
Obec Očová
Občianske združenie Tradičná chuť regiónov Slovenska
Spoluorganizátori:
PERON Slovakia s.r.o. Očová
Folklórne združenie Očovan
Obce a mestá regiónu Podpoľania
Jednota dôchodcov Slovenska
Vás pozýva na podujatie
"Tradičná chuť Podpoľania 2013"
uskutoční sa v sobotu 22.6.2013 v Očovej v Remeselníckom dome.
Príjem prihlášok prebieha v termíne do 10.6.2013.
Výťah zo súťažných podmienok:
* Suroviny musia pochádzať zo Slovenskej republiky pri zachovaní tradičných plemien zvierat a rastlinných kultúr.
* Suroviny a ingrediencie na všetky jedlá zabezpečí organizátor na základe záväznej prihlášky
* Prihlasovateľ prihlási svoje jedlo do týchto hodnotených kategórií:
• Vaječné jedlá
• Mliečne jedlá
• Mäsové jedlá
• Zeleninové jedlá
• Múčne jedlá
• Polievky
* Minimálny počet účastníkov v jednotlivých druhoch jedál v každej kategórii v roku 2013 s právom súťažiť o ocenenie Tradičná chuť Podpoľania sú dvaja účastníci.
* Každý súťažiaci pripraví jedlo – 6 porcií, na vlastnom zariadení- sporák, varič, kotlík.
Program súťažného dňa:
a. Príprava jedál na mieste od 8,00 – 12,00 hod.
b. Hodnotenie jedál priebežne po uvarení jedla do 13,00 hod.
c. Vyhodnotenie súťaže 13,00 – 14,00 hod.
d. Verejná ochutnávka tradičných jedál – 14,00 hod.
e. Kultúrny program, hudba.
f. Prezentácia firiem poľnohospodárskych, potravinárskych, spracovateľských a obchodných.
8. Sprievodné akcie
a. Kultúrny program detí prepojený s myšlienkou: „Slovensko je naša zem, čo zasejem, to aj zjem“
b. Súťaže kulinárskych zručností
c. Odborný seminár k bezpečnosti potravín a surovín produkovaných na Slovensku
d. Výstava – prezentácia regiónu Podpoľanie
e. Potraviny očami detí – výstavka ručných prác
f. Ponuka víťazných jedál zo súťaže – Tradičná chuť Podpoľania 2013
g. Predaj ľudovo-umeleckých výrobkov
h. Ukážky ručných prác a remeselných zručností
Podporujeme tradície vidieckej kuchyne a zachovanie senzorických vlastnosti regionálnych jedál a nápojov.