Termín: | 16.02.2019 |
Téma: | PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV | VARENIE a PEČENIE DOBRôT |
Miesto konania: | Báčsky Petrovec, Vovjodina, Srbsko, (Zahraničie - Európa/Svet) Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky |
Web: | www.petrovec.org.rs/klobasafest/2019 |
Výzva na Medzinárodný festival klobás - Klobásafest 2019 Báčsky Petrovec
Miestne spoločenstvo Báčsky Petrovec vás pozýva na Medzinárodný festival klobás − Klobásafest 2019, ktorý bude v Petrovci 16. februára 2019. Zúčastniť sa môžete ako člen súťažiaceho tímu, ako predajca vlastných výrobkov alebo ako návštevník, ktorý hlasovaním ocení kvalitu vyrobených klobás.
Príďte sa pobaviť, zaspievať si a zatancovať, zahrať tombolu a niečo aj vyhrať, súťažiť a ochutnať klobásky, škvarky a ďalšie zabíjačkové dobroty.
Záujemcovia o súťaž vo výrobe najlepšej čerstvej klobásy sa môžu ohlásiť v Miestnom spoločenstve Petrovec osobne alebo zavolať na tel. číslo +381 (0)21 780032 alebo mailom msbp@stcable.net.
Priestor na predajné stánky si môžete objednať v Turistickej organizácii Obce Báčsky Petrovec osobne alebo telefonicky na číslo: +381 (0)21 780478.
Program:
10.30 Prezentácia a rozmiestnenie tímov k stolom
10.45 Rozdelenie zložiek na výrobu klobás vedúcim súťažiacich tímov
11.00 Vystúpenie hudobnej skupiny
11.15 Otvorenie Klobásafest 2019 a začiatok súťaže vo výrobe klobás
11.30 Predaj pražených klobás a vyprážaných škvariek na stánkoch
12.00 Tombola - ochutnávka pražených klobás na stánkoch tímov
12.15 Odber vzoriek čerstvých klobás od súťažiacich tímov
14.00 Losovanie výhercov na tombole
15.00 Udeľovanie diplomov a ocenení
15:30 Ľudová veselica
Pravidlá súťaže:
Tím je zostavený zo 4 členov (1 triezvy šofér + traja smädní rytieri).
Štartovný poplatok pre tím je 7000,- dinárov alebo 70,- EUR pre záhraničné tímy – do 15.01.2019.
Od 16.01.2019 do 09. februára 2019 poplatok pre tím je 8000,- dinárov alebo 80,- EUR.
V cene poplatku je zahrnuté:
10 kg mletého mäsa na výrobu klobás
Nádoba na miešanie a hygienické rukavice (4x2)
Umyté a nasolené tenké črevá na výrobu klobás 15 metrov
Zástery s logom Klobásafest 2019 (4x) a kalendár na rok 2019 (4x)
Stôl a priestor pre výrobu klobás
Praženie klobás pre ochutnávku a oceňovanie (2kg pre každý tím)
Nakrájaný chlieb (2 chlebíky).
Súťažiaci tím si prinesie: erb kf2019 121218
Soľ, papriku, cesnak, rascu a iné tajné zložky pre výrobu klobás
Špeciálne črevá pre výrobu tradičných klobás
Strojček na plnenie mäsa do čriev
Nádobu pre umývanie čriev
Údené klobásky a vlastné výrobky pre lepšie ocenenie tímu
Krojovaný odev alebo uniforma na zviditeľnenie tímu
Veci na výzdobu stolu a ponúkanie upražených klobás
Každý súťažiaci tím z vyrobených klobás Odbornej porote odovzdá vzorky: pre oceňovanie (1kg) + pre tombolu (2x1kg) = 3 x 1kg zabalené v igelitových vreckách s vlastným logom ktoré dostane v cene štartovného. Časť (2kg) si môže úslužne popražiť na stánku organizátora podujatia a rozdiel môže popražiť vo vlastnej réžii pre vlastnú konzumáciu alebo odniesť domov (5kg).
Organizačný výbor