Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Stredoveký festival Vrakuňa 2019

Stredoveký festival Vrakuňa 2019
Termín: 22.06.2019
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Bratislava - Vrakuňa (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.facebook.com/events/422425931628842/

Popis

Stredoveký festival Vrakuňa 2019

- Usporiadateľ: KVH Teokratos
- Sobota 22. júna 2019 o 9:00 – 18:00
- Lesopark Vrakuňa
Brezová, Bratislava, Slovakia

Klub vojenskej histórie Teokratos v spolupráci so Skupinou historického šermu SIC Vás pozýva na Stredoveké oslavy založenia Vrakune.

Málokto vie, no história našej prevažne panelovej mestskej časti siaha až do stredoveku, konkrétne do roku 1279, kedy bola založená. Bola majetkom šľachtica Verekenyiho, podľa ktorého dodnes nesie svoj názov.

Pozývame Vás preto na stredoveké oslavy založenia našej mestskej časti. To čo tu môžete zažiť uvidíte málokde, desiatky dobových táborov Vám priblížia ako vyzeral život v stredoveku, či už u chudobnejších poddaných, bojovníkov ale aj u majetných šľachticov.

Súčasťou programu, ktorý Vám upresníme bude rytiersky turnaj, hudobné vystúpenia, možnosť navštíviť stredoveké tábory a nazrieť tak do života našich predkov, porozprávať sa o našej histórií s kronikárom alebo navštíviť divadielko pre najmenších. Vrcholom celého programu bude rekonštrukcia stredovekej bitky o desiatkach bojujúcich. Vstup na podujatie je voľný.

Budeme veľmi radi, ak na podujatie zavítate, je vhodné pre najmenších rovnako ako aj pre našich seniorov. Tešíme sa na Vás.
Podujatie je organizované v koordinácií s Janským pivným festivalom a finančne ho doteraz podporila Mestská časť Bratislava - Vrakuňa.

++++ FOR ENGLISH SPEAKING PARTICIPANTS ++++

Military history club Teokratos in cooperation with Historical fencing group SIC invites you to Medieval festival Vrakuňa in Bratislava, which will be held on 22nd of june (saturday). Part of the programme would be tournament a foot, historical music, program for children, puppet theatre and many other. We will give your further programme soon.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies