Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Splavovanie Váhu Strečno 2019

Splavovanie Váhu Strečno 2019
Termín: 01.04.2019 - 30.09.2019
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Strečno (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.plte-strecno.sk
www.teraz.sk/regiony/pltnici-vah-odomykanie/81490-clanok.html?mostViewedArticlesInSectionTab=0
www.youtube.com/watch?v=DUxi3ZqcksY

Popis

Odomykanie Váhu Strečno 2019

Vitajte na pltiach v Strečne

Prvá pltnícka a raftingová spoločnosť s r.o. (PPRS) vznikla v roku 1999 ako podnikateľský subjekt, ktorého hlavnou náplňou je obnovenie tradície pltníctva na Váhu, v jeho historicky najznámejšom úseku – v strečnianskej úžine.
Plavby sa vykonávajú na pltiach s typovým označením Strečno.

Stále väčší záujem klientely z celého sveta ich spokojnosť, iba priaznivé ohlasy a profesionálne zvládnutie celého spektra služieb v rámci tejto nezvyčajnej ponuky s typickými slovenskými prvkami, sú predpokladom, že aj Vy navštívite túto atrakciu.

GAZDOVSKÝ DVOR
Gazdovský dom ako ďalší prvok ponuky Prvej pltníckej a raftingovej spoločnosti bol otvorený v roku 2006 pri príležitosti Otvárania Váhu – každoročnej slávnosti na začiatku sezóny. Gazdovský dom zariadený v tradičnom štýle je miestom prvého kontaktu s návštevníkom, ponúkajúcim tiež občerstvenia a nápoje.

Minulosť
Začiatky pltníctva na najdlhšej slovenskej rieke sa datujú od 11. storočia. Rieka Váh bola jedinou vhodnou a bezpečnou cestou pri osídľovaní severného Slovenska.
Strečniansky prielom pohorím znamenal pre pltníkov dobrodružstvo, ale tiež nezvyčajné zážitky prvých cestovateľov.
Hlboký priesmyk s množstvom meandrov, vymyslených i skutočných nástrah s panenskou prírodou Malej Fatry, ktorému trónia dva hrady, bol úsekom, na ktorý sa tešili, i ktorého sa obávali. Plte sa plavili až z Liptova a obídenie brál Margita a Besná znamenal už bezproblémový let pltí do Dunaja a ďalej až do Čierneho mora. Plte ako najvýznamnejší prostriedok nákladnej i osobnej dopravy v minulosti koncom 19. a začiatkom 20 storočia, začala nahrádzať lacnejšia železničná doprava. Tridsiate roky minulého storočia sú považované za zánik pltníctva na Váhu.

Súčasnosť
Príroda si svoju nádheru a čaro zachovala a Prvá pltnícka a raftingová spoločnosť od roku 1999 realizuje myšlienku využiť potenciál krajiny a predstaviť ho formou turistickejatrakcie. Obnovenie tradičnej dopravy umožňuje návštevníkom zoznámiť sa s neobyčajným množstvom kultúrnych, historických, prírodných a technických zaujímavostí, ktoré poskytuje sedem kilometrov splavovaného úseku.

O zaujímavostiach oboznamujú v odbornom výklade vodcovia plavidla – pltníci v krojoch. Splavovanie Váhu na pltiach je základom ponuky spoločnosti . Na spestrenie ponuky atrakcie, ale aj všeobecne na spríjemnenie návštevy tejto časti Slovenska, ponúka Prvá pltnícka a raftingová spoločnosť tiež zaujímavý doplnkový program.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies