Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Pivný festival Prešov 2019 - 9. ročník

Pivný festival  Prešov 2019 - 9. ročník
Termín: 18.07.2019 - 04.08.2019
Téma: PIVNÉ SLÁVNOSTI a PIVO
Miesto konania: Prešov (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.festivalpivny.sk

Popis

9. ročník Pivného festivalu sa uskutoční v Prešove v termíne od 18. júla do 4. augusta 2019.

Festival pre Vás každoročne organizuje spoločnosť 4 SPORT v priestoroch 4 SPORT Areálu (bývalý Jazdecký areál) na sídlisku III. na prelome júla a augusta. Po minuloročnej pozitívnej skúsenosti a dobrých ohlasoch z radov návštevníkov bude aj tohtoročný festival trvať 18 dní –od štvrtku 18. júla do nedele 4. augusta.

Milovníci zlatistého moku si prídu na svoje, v ponuke bude cca 100 druhov piva, vrátane viacerých špeciálov, alko aj nealko siderov a radlerov z domácej produkcie, Čiech a Moravy, ale aj Nemecka, Belgicka či Anglicka.

Jednotným platidlom na festivale je už tradične „Pivný toliar“, ktorého hodnota bude aj tento rok 1,40 EUR a ktorým bude možné platiť za všetky nápoje aj jedlá, ponúkané v rámci festivalu. Toliare si návštevníci budú môcť zameniť v Zmenárňach, umiestnených pri vstupe do areálu festivalu, ako aj v blízkosti pódia.

Pre návštevníkov sme aj tento rok pripravili nejaké novinky, prvou a najväčšou je používanie vratných pohárov, ku ktorému nás priviedol z roka na rok sa zvyšujúci objem plastového odpadu a vedomie, že už dve použitia vratného pohára sú ekologickejšie ako jednorazové plastové poháre.

Ďalšie leto je za nami a s ním aj 8. ročník Pivného festivalu, ktorý sme tento rok predĺžili na 18 dní. Počas horúcich festivalových dní a nocí návštevníci vypili viac ako 126.000 pív, milovníci zlatistého moku si mohli vybrať z rekordných 121 druhov piva od slovenských, českých, nemeckých a anglických pivovarov. Okrem klasických pív zákazníci čoraz viac preferujú rôzne pivné špeciály s vyššou stupňovitosťou, portery, kvasnicové pivá aj radlery s rôznymi príchuťami. Aj tento rok boli spestrením tradične varené pivá zo slovenských minipivovarov a domácich pivovarov.

Podľa predajnosti jednotlivých pivovarov môžeme po 8 rokoch Pivného festivalu konštatovať, že tunajší pivári svoje chute postupne cibria a menia. Aj keď je domáci Šariš stále najobľúbenejší, svoje miesto si stále viac získavajú hlavne české pivovary, ako je Rakovník, Lobkowicz, Svijany, Pernštejn či Postřižiny .

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies