Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Stretnutie drotárskych majstrov Žilina 2019 - 28. ročník

Stretnutie drotárskych majstrov Žilina 2019 - 28. ročník
Termín: 21.06.2019 - 22.06.2019
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Žilina (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: :www.zilinak.sk/prispevky/12227/stretnutie-drotarskych-majstrov-v-drotarskom-pavilone-arealu-budatinskeho-hradu-uz-21-a-22-juna

Popis

Stretnutie drotárskych majstrov v Drotárskom pavilóne areálu Budatínskeho hradu už 21. a 22. júna

Stretnutie sa bude konať v piatok 21. júna od 10.00 do 16.30 a v sobotu 22. júna do 15.00 hod. Ako hlavný partner projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Považské múzeum v Žiline už po dvadsiaty ôsmy raz privíta umeleckých remeselníkov zo Slovenska a Čiech na podujatí s názvom Stretnutie drotárskych majstrov. Sústredení budú v piatok 21. júna a sobotu 22. júna v Drotárskom pavilóne v areáli Budatínskeho hradu. Účastníci tvorivej dielne budú pokračovať v minuloročnej téme venovanej architektúre.

„Tento raz pôjde o stvárnenie architektonických objektov Slovenska, ku ktorým majú drotári špeciálny vzťah. Prostredníctvom svojej práce odhalia aj kúsok seba a projekt tak nadobudne výrazne osobný rozmer. Workshop sme nazvali Miesto z môjho srdca a prezentované budú rôzne, aj menej známe stavebné pamiatky. Niektoré diela sú už hotové, na ďalších budú majstri pracovať počas podujatia a technicky náročnejšie dokončia v priebehu nasledujúcich mesiacov,“ priblížila historička drotárstva Mgr. Katarína Hallonová.

Výsledkom bude kolekcia artefaktov, ktorá sa stane základom pre nevšednú výstavu predstavujúcu Slovensko cez drôtené modely rozličných historických i turistických stavieb.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies