Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Volkswagen už 30 rokov „made in Slovakia“ 2021 Bratislava

NOVÉ - - - Volkswagen už 30 rokov „made in Slovakia“ 2021 Bratislava
Termín: 15.05.2021 - 30.04.2022
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Bratislava (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.muzeum.sk
plotpoint.sk/automobilka-volkswagen-slovakia-30-rokov/

Popis

Volkswagen už 30 rokov „made in Slovakia“ Bratislava

Dátum: 15.5.2021
Do: 30.4.2022
Miesto: Múzeum dopravy v Bratislave

Volkswagen Slovakia v spolupráci s STM-Múzeom dopravy v Bratislave pripravilo špeciálnu výstavu vozidiel pri príležitosti osláv 30. výročia podniku. Nahliadnite do sveta automobilového priemyslu a zoznámte sa s modernou históriou značky Volkswagen, ktorá na Slovensku pôsobí už 30 rokov.

Trinásť jedinečných modelov zo zbierky „historických a špeciálnych vozidiel“, ktoré vzišli z bratislavského závodu, zachytáva postupný rozvoj Volkswagen Slovakia. Z malej fabriky, v ktorej sa vozidlá najskôr vyrábali ručne, vyrástol moderný závod, ktorý sa pýši mnohými oceneniami a s využitím najmodernejších technológií produkuje čoraz technologicky náročnejšie produkty.

Od prvého Passatu z roku 1991, ktorý vyšiel z bratislavského závodu, sa tu vyrobilo viac ako 6 000 000 vozidiel pätnástich modelov s logom piatich koncernových značiek. Volkswagen Slovakia sa tak radí medzi najväčších automobilových výrobcov na Slovensku, ktorého modely sa stali synonymom kvality a prémiovosti po celom svete.

Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už vyše 4,5 miliardy eur. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii electric, ŠKODA CITIGOe iV a ŠKODA KAROQ. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Navštívte výstavu v STM-Múzeu dopravy, spoznajte vozidlá vyrobené na Slovensku a ich unikátne príbehy.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies