Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Špica guľáš 2013 - 14. ročník

Špica guľáš 2013 - 14. ročník
Termín: 20.09.2013
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Vysoké Tatry (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.vysoketatry.sk
Ďalšie informácie: Tel.:+421 52 442 53 31 , +421905185290 , Mai:lturek53@gmail.com

Popis

ŠPICA GUĽÁŠ

14. ročník varenia gulášu v prírode na otvorenom ohni za účasti kuchárov a gurmánov z oblasti Vysokých Tatier.

ŠPICA GULÁŠ 2012 BOL, KEĎ ...
... sa zišlo 37 dvojíc v areáli hotela Autis, varili v prírode,
v kotlíku a so všetkým, čo k tomu patrí,
guláš varili amatéri i profesionáli
... dobrá nálada bola nielen súťažnou podmienkou,
ale odrážala sa aj na kvalite guláša
... každý guláš bol iný, hoci pod zjednocujúcim názvom
... všetci po skončení hovorili, že sa nevedia dočkať budúceho
ročníka: víťazi obhajoby, porazení odvety
A JE TO TU !
... Napätie stúpa prakticky od vlaňajšieho septembra,
teraz však graduje:
Špica guláš bude v areáli hotela Autis dňa 20.9.2013 (piatok)
... Zo zákulisia viacerých družstiev sa dozvedáme,
že už majú všakovaké korienky, bylinky, bobuľky a iné príjemné
koreniny, ktoré z guláša ako takého robia Guláš tatranský.
... Presvedčte nás i seba, že ten Váš guláš je ..., jednoducho, ŠPICA. . . .

ORGANIZAČNÉ POKYNY
Súťaž sa vyhlasuje v troch kategóriách ( dvojčlenné družstvo )
I. kategória - družstvo kuchárov z hotelov a gastro zariadení
II. kategória - družstvo gurmánov – ne kuchárov
III. kategória - družstvo žiakov z hotelových a odborných škôl
Predmet súťaže: Príprava a uvarenie min. 5 porcií kotlíkového gulášu podľa vlastnej fantázie
z vlastných surovín ( mäso, paradajky, papriku, cibuľu, zemiaky, soľ, zeleninu, korenie, chlieb
atď. )
Každé družstvo si musí zabezpečiť a priniesť vlastný: kotlík, stojan, minimálne campingový
stôl ( stoly nebudú k dispozícií ), slnečník a inventár: misky na guláš, lyžice, lopár, varešku,
nôž atď.
Organizátor zabezpečí: palivové drevo, vodu, hudbu a dobré počasie.
Zápisné: účastnícky poplatok za dvojčlenné družstvo je 3,00 Eurá
Prezentácia: 20. septembra 2013, od 8.00 hod. - 9.00 hod.
Samotná súťaž: od 9.00 hod. - 15.00 hod.
Vyhodnotenie súťaže: súťažný guláš ohodnotí odborná porota z členov SZKC
o 15.00 hod. Ceny odovzdajú zástupcovia TK SZKC a sponzorov.
Zároveň Vás žiadame o propagáciu tohto podujatia vo Vašom zariadení.
Obraciame sa na Vás i s požiadavkou poskytnúť tieto materiály potencionálnym záujemcom
a v prípade potreby ich rozmnožiť.
Ďakujeme za účasť a tešíme sa na spoluprácu s Vami.
František Turek Predseda TK SZKC Vysoké Tatry,Hotel Autis Pod Lesom 298,
059 81 Dolný Smokovec Tel: +421 52 442 53 31 Tel.: +421905185290
Email: turek53@gmail.com

Copyright © 2011 – 2017 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny