Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Palárikova Raková 2021 - 53. ročník

NOVÉ - - - Palárikova Raková 2021 - 53. ročník
Termín: 06.09.2021 - 12.09.2021
Téma: KULTÚRA | SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Raková (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.rakova.sk
www.vregione.sk/blizi-sa-najvacsi-divadelny-sviatok-na-kysuciach-53-palarikova-rakova/

Popis

NOVÉ - - - Palárikova Raková 2021 - 53. ročník

53. PALÁRIKOVA RAKOVÁ - 6.-12. september 2021

Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Mesto Čadca, Obec Raková pripravujú 53. ročník Palárikovej Rakovej, národnej súťažnej prehliadky ochotníckych divadelných súborov s inscenáciami pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby, ktorý sa uskutoční v dňoch 6.-12. septembra v Dome kultúry v Čadci a v Kultúrnom dome Jána Palárika v Rakovej.

Týždeň plný inscenácií ochotníckych a profesionálnych divadelných súborov a sprievodných podujatí. To je Palárikova Raková – národná súťažná prehliadka ochotníckych divadelných súborov s inscenáciami pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby. Hlavní organizátori podujatia pripravili pre divákov 11 divadelných a 5 sprievodných podujatí. Poslaním prehliadky je motivovať ochotnícke divadelné súbory k inscenovaniu pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby, dramatizácii pôvodných prozaických textov a písaniu nových dramatických diel.

Nadšenci divadelného umenia sa na Kysuciach stretnú druhý septembrový týždeň. V utorok 07. septembra sa predstavia dve pohostinné predstavenia – Loius Braille na motívy hry Beaty Panakovej „Na vlastných krídlach“ a Žofia, predstavenie mapujúce život Žofie Bosniakovej, svätice zo Strečna. V ďalší deň je pripravené predstavenie pre najmenších – rozprávka Pavla Dobšinského Janko a Marienka.

Slávnostné pozývanie na Palárikovu Rakovú začne v stredu 08. septembra tradičným sprievodom divadelníkov. Ten vyvrcholí na Palárikovej ulici v Čadci za účasti živých sôch s hudobným sprievodom pedagógov Základnej umeleckej školy M.R.Štefánika v Čadci. Tradičné otvorenie prehliadky prebehne vo štvrtok 09. septembra v obci Raková spomienkovou slávnosťou a pietnou spomienkou na Jána Palárika.

Program Palárikovej Rakovej bude zverejnený na www.kulturnekysuce.sk

Vstupenky na pohostinné predstavenia si môžete zakúpiť v pokladni Domu kultúry v Čadci (streda -nedeľa, 14.00 – 19.00 hod.)



Utorok 07.09.2021 o 18.00 hod . Detský a mládežnícky DS EVA pri ZUŠ J.Potočára a Dome kultúry v Čadci: Žofia

streda 08.09.2021 o 19.00 hod. – Milka Zimková: Čas kikiríkania, Neveľo nas idze, neveľo nam treba

piatok 10.09.2021 o 18.00 hod. – Spišské divadlo v Spišskej Novej Vsi: Rysavá jalovica

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies