Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

21. tradičné Lednické dožinkové slávnosti 2023 Lednica

21. tradičné Lednické dožinkové slávnosti 2023 Lednica
Termín: 13.08.2023
Téma: ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Lednica (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.lednica.eu.sk

Popis

21. tradičné Lednické dožinkové slávnosti 2023 Lednica

Dátum: 13.8.2023
Miesto: Amfiteáter v Lednici

V nedeľu 13. augusta 2023 sa bude konať v malebnej pohraničnej obci Lednica, obklopenej nádhernou prírodou, skalnými bralami a tajomným hradom Lednica už 21. ročník tradičných lednických dožiniek.

Slávnosti ponúkajú bohatý kultúrny program, v ktorom dominuje krojovaný sprievod obcou so žatevným vencom, sedliacka jazda na vyzdobených konských záprahoch, staré žatevné mechanizmy, Ledničania v pôvodných pracovných i slávnostných krojových odevoch, folklórne skupiny, súbory a dychovky.

21. TRADIČNÉ LEDNICKÉ DOŽINKOVÉ SLÁVNOSTI - 13. augusta 2023, Lednica
Lednické dožinky patria medzi úspešné a vyhľadávané podujatia nielen u domácich obyvateľov, ale aj návštevníkov z regiónu a zahraničných turistov - najmä z Moravy. Slávnostná atmosféra odovzdávania dožinkového venca, dožinkový sprievod obcou, bohatý program i tradičné sprievodné podujatia pozývajú svojich priaznivcov na stretnutie v druhú augustovú nedeľu, 13. augusta 2023, kedy sa v malebnej obci Lednica uskutoční 21. ročník TRADIČNÝCH LEDNICKÝCH DOŽINKOVÝCH SLÁVNOSTÍ.

Ponúkajú bohatý kultúrny program, v ktorom dominuje krojovaný sprievod obcou so žatevným vencom, žatevné mechanizmy, Ledničania v pôvodných pracovných i slávnostných krojových odevoch, folklórne kolektívy a dychovka. Sviatočná furmanka začne o 14.00 h pri miestnej základnej škole.

Vystúpením folklórnych skupín, súborov, sólistov spevákov, inštrumentalistov z regiónu Považia pokračuje program UŽ SME DOŽALI v amfiteátri so začiatkom o 15.00 h. Tešiť sa môžete na FSk a DFSk Ledničanka z Lednice, ĽH Bosoráci z Piechova a Bolešova, FSk Dúbrava z Jasenice a FSk Praznovanka z Praznova. Hosťom programu tohtoročných slávností bude folklórny súbor Vršatec z Dubnice nad Váhom. Programom sprevádza Štefan Hruštinec.

Pri amfiteátri budú tiež ukážky prác ľudovoremeselných výrobcov, atrakcie pre deti, ukážka mlátenia cepmi na humne, tombola a môžete zájsť i na prehliadku Lednického hradu a pokochať sa výhľadom na krásu okolitej prírody a obce.

Program bude pokračovať vystúpením HS Duo Jamaha a ľudovou veselicou s hudobnou skupinou AJETO.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies