Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Dni majstrov ÚĽUV 2023 Bratislava - 33. ročník

Dni majstrov ÚĽUV 2023 Bratislava - 33. ročník
Termín: 02.09.2023 - 03.09.2023
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Bratislava (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.uluv.sk

Popis

Dni majstrov ÚĽUV 2023 Bratislava - 33. ročník

Termín: 2. – 3. 9. 2023

Festival Dni majstrov ÚĽUV 2023 sa uskutoční tradične prvý septembrový víkend (2. – 3. 9. 2023) na Hviezdoslavovom námestí, Rybnom námestí a Panskej ulici pred Bibianou v bratislavskom Starom meste.

Hlavným motívom 33. ročníka festivalu tradičných remesiel Dni majstrov ÚĽUV budú prírodné pletivá, ktoré sú ústrednou témou ÚĽUV-u pre rok 2023. Tešiť sa môžete na viac ako stovku ľudovoumeleckých výrobcov a majstrov z celého Slovenska, zónu s prírodnými pletivami a ukážkami pletenia zo slamy, vŕbového prútia, šúpolia, pálky močiarnej, lubkov či borovicových korienkov. Uvidíte pestrú paletu remesiel a domáckych výrob – kováčstvo, drotárstvo, dlabanie a štiepanie dreva, drevorezbu, hrnčiarsku výrobu, vyšívanie, výrobu z kože, košikárstvo, paličkovanie čipiek, tkanie na krosnách, zdobenie kraslíc, maľbu na sklo, výrobu hudobných nástrojov a mnohé ďalšie.

Neodmysliteľnou súčasťou festivalu je Škola remesiel ÚĽUV-u s tvorivými dielňami pre deti, ktorá sa aktuálne uchádza o zápis do svetového UNESCO Zoznamu dobrých praktík ochrany živého dedičstva.

Atmosféru dotvoria jedlá tradičnej slovenskej kuchyne, napr. bryndzové halušky od Majstrov Haluškárov, Pukanské párance, Legendárne buchty – Zbojská, Podpecníky z Mojmíroviec, trdelníky či makové výrobky z Jarnej.

Záštitu nad podujatím prevzala Slovenská komisia pre UNESCO.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies