Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Festival medzinárodných kuchýň 2023 Ružindol - 2. ročník

Festival medzinárodných kuchýň 2023 Ružindol - 2. ročník
Termín: 02.09.2023
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Ružindol (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontrnava.sk
www.ruzindol.sk

Popis

Festival medzinárodných kuchýň 2023 Ružindol - 2. ročník

Dátum: 2.9.2023, o 17:00 hod.
Miesto: na verejnom priestranstve za KD

Obec Ružindol Vás pozýva na II. ročník Festivalu medzinárodných kuchýň, ktorý sa uskutoční dňa 2.9.2023, o 17:00 hod. na verejnom priestranstve za KD.

Po roku sme sa opäť rozhodli zorganizovať pre Vás Festival medzinárodných kuchýň, v ktorom nám obyvatelia obce, ktorí majú svoje rodisko v zahraničí predvedú kulinárske umenie tradičné pre ich rodnú krajinu. Znovu tak budete môcť ochutnať jedlá z ich rodných krajín.

Akcia je realizovaná vďaka podpore Nadácie SPP.

Samotní obyvatelia obce Ružindol pri Trnave pripravia jedlá z rôznych svetových krajín na 2. ročníku lokálneho podujatia v sobotu 2. septembra. Podujatie sa koná po veľkom minuloročnom úspechu a návštevníci tu nájdu špeciality od viac ako desiatich národností spolu s lokálnymi vínami.
Lokálny festival medzinárodných kuchýň sa začne o 17:00 h. na verejnom priestranstve za kultúrnym domom. Návštevníci si budú môcť pochutiť na rôznych zahraničných špecialitách, ktoré pripravia obyvatelia s pôvodom z rôznych krajín a ukážu umenie z ich medzinárodných kuchýň.

Po úspechu vlaňajšej akcie sa obec Ružindol rozhodla medzinárodnú kuchyňu opäť zorganizovať. Pôvodne plánované komunitné podujatie sa behom pár hodín zmenilo na akciu, ktorá prilákala ľudí zo širokého okolia. V samotnej obci žije desať rôznych národností, ktorých zástupcovia v sobotu ponúknu návštevníkom tradičné jedlá svojej kuchyne, ktoré sami pripravia.

Festival ponúkne oveľa viac ako len kulinárske umenie. Okrem bohatej palety exotických jedál sa návštevníci budú môcť dozvedieť príbehy o miestach, z ktorých pochádzajú už terajší obyvatelia Ružindola, a tak spoznať ich kultúrne dedičstvo.

Hodovanie počas prvého septembrového víkendu doplnia aj degustácie vín od tamojších vinárov a o kultúrny program sa postará Peter Leto. Vstup je pre všetkých voľný.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies