Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Deň baníkov 2023 Rožňava

Deň baníkov 2023 Rožňava
Termín: 14.09.2023
Téma: CECHY, SPOLKY a ZDRUŽENIA | SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Rožňava (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.majgemer.sk

Popis

Deň baníkov 2023 Rožňava

Dátum: 14.9.2023 do 9.00 - 15.00 h.
Miesto: v Zážitkovom centre Sentinel, Šafárikova 31

Deň baníkov bude prebiehať vo štvrtok 14.9.2023 od 9:00 hod. do 15:00 hod. v Zážitkovom centre Sentinel, Šafárikova 31. Vstupné na podujatie je vo výške 2,- €/žiak.

Záujem zúčastniť sa na podujatí je potrebné nahlásiť vopred, keďže počet účastníkov je limitovaný. Počas trvania tohto podujatia sú všetky expozície múzeá návštevníkom sprístupnené v riadnom režime.
Erika Hermélyi Gecelovská

Už tradične začiatkom septembra Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, prináša žiakom základných a stredných škôl celodenné podujatie Deň baníkov. Tento rok bude podujatie súčasťou sprievodného programu Rožňavského jarmoku.

Na starších školákov čaká pútavá prednáška o tabuľovej maľbe Rožňavskej Metercii, ktorá tento rok slávi 510. výročie svojho vyhotovenia. Technická kópia je súčasťou Expozície baníctva a hutníctva Gemera. Okrem prehliadky celej expozície sa žiaci priamo pri nej dozvedia informácie, kedy vznikla, čo všetko z nej môžeme vyčítať a prečo je tak významná pre historikov baníctva. Mladší školáci budú mať možnosť zapojiť sa do besedy s bývalým baníkom, Ondrejom Juhászom, ktorý bude spomínať na svoje banské začiatky. Vo svojom rozprávaní určite objasní, čo zahŕňala banícka práca, aké mal povinnosti a ako to v bani naozaj fungovalo. Po besede bude pre nich pripravený workshop s Meterciou.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies