Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Slovak Brass Band 2023 Bratislava

Slovak Brass Band 2023 Bratislava
Termín: 26.11.2023
Téma: HUDOBNÉ FESTIVALY a PRODUKCIE
Miesto konania: Bratislava (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.facebook.com/photo/?fbid=723097263197520&set=gm.670545191835456

Popis

Slovak Brass Band 2023 Bratislava

Dátum: 26.11.2023 o 15:30 h.
Miesto: Františkánske Námestie

Podujatie, ktoré usporadúva BKIS Bratislavské kultúrne a informačné stredisko

✨ Zažite unikátny projekt hudobníkov hrajúcich na plechové dychové nástroje.

Projekt SLOVAK BRASS BAND sa zrodil z ambícií hudobníkov – hráčov na plechové dychové nástroje – a z ich túžby experimentovať a hľadať nové možnosti interpretácie. Táto ambícia vychádza z presvedčenia o poslucháčskej i hráčskej atraktivite hudby v podaní plechových dychových nástrojov, o jej mnohostrannosti a podmanivosti. Tieto nástroje síce patria v orchestri k menšine, ale ich tón sa vyznačuje jedinečnou farbou – sladkou a melodickou, alebo energickou a zvonivou. Existuje niekoľko formácií plechových dychových nástrojov, od tria po sexteto, či decimino. Podľa obsadenia je najväčším zoskupením dychový orchester v anglickom štýle – brass band, ktorého história siaha do začiatku 19. storočia. Jeho vznik súvisí s hudobnými aktivitami robotníkov a najchudobnejších sociálnych vrstiev. V priebehu niekoľkých desaťročí zaznamenal formát brass bandu mimoriadny rozmach stal sa jednou z najobľúbenejších a hudobne najživších formácií vo veľkej časti strednej Európy, v Škandinávii, v Nemecku a vo Veľkej Británii. Dodnes existuje niekoľko brass bandov s dlhovekou existenciou, medzi najslávnejšie patrí Stalybridge Old Band, ktorý vznikol v roku 1809 a kontinuálne pôsobí dodnes.


Bratislava je mestom so silnou tradíciou dychovej hudby, obľúbenou platformou sú dodnes dychové hudby interpretujúce úpravy ľudových piesní. Nový projekt SLOVAK BRASS BAND si za krátky čas získal veľkú podporu bratislavských hudobníkov, ktorí sa stali jeho súčasťou. V jeho radoch sú zastúpení hráči z Orchestra Opery SND, Slovenskej filharmónie, Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu, Hudby Ministerstva vnútra SR i Štátneho komorného orchestra Žilina. SLOVAK BRASS BAND diriguje Nicola Fattori.

🆓 Vstup voľný
Upozorňujeme návštevníčky a návštevníkov, že v priebehu podujatia môže byť vyhotovený fotografický a/alebo video záznam za účelom propagácie podujatí a činnosti BKIS. Viac info na www.bkis.sk v časti Ochrana osobných údajov.
Zmena programu vyhradená.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies