Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Sánkovačka v skanzene 2024 Vychylovka

Sánkovačka v skanzene 2024 Vychylovka
Termín: 28.01.2024
Téma: ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Nová Bystrica - Vychylovka (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kysuckemuzeum.sk/sk/muzeum-kysuckej-dediny

Popis

Sánkovačka v skanzene 2024 Vychylovka

Dátum: 28.1.2024
Miesto: Múzeum kysuckej dediny, Nová Bystrica - Vychylovka

V Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke sa chystá sánkovačka a výstava fašiangových masiek.

Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke počas nedele 28. januára 2024 otvorí pre návštevníkov opäť svoje brány. Podobne ako počas vianočných sviatkov aj teraz cez fašiangové obdobie sme si pre našich priaznivcov pripravili zaujímavý program.

Pre milovníkov Historickej lesnej úvraťovej železnice, budú v ponuke dvadsať minútové vyhliadkové jazdy zo Stanice Skanzen. Premávať bude dieselová lokomotíva s krytým vozňom. Okrem špeciálnych jázd na Historickej lesnej úvraťovej železnici návštevníkom ponúkame aj možnosť pravej zimnej sánkovačky. Všetci, ktorí zavítajú do skanzenu počas nedele budú môcť stráviť príjemné chvíle s priateľmi či rodinou sánkovaním v zimnej prírode doliny Chmúra. Pre návštevníkov sme pripravili sánky a vrecia so senom, ale vzhľadom na obmedzené množstvo prosíme návštevníkov aby si priniesli aj vlastné sánky.

Pre tých, ktorí by chceli načerpať inšpiráciu pred fašiangovými sprievodmi či karnevalmi, sme v areáli skanzenu nainštalovali tematickú výstavu Fašiangové masky. V interiéroch jednotlivých dreveníc budú nainštalované tradičné masky, ktoré vyrobili zamestnanci skanzenu podľa historických fotografií. Výstava odprezentuje najstaršie masky, zoomorfné masky, masky s folklórnym motívom a masky prezentujúce cechy.

V Stanici skanzen bude v ponuke aj výstava Ornament, ktorá prezentuje pestrosť ornamentálnej výzdoby na Kysuciach s využitím zbierkového a dokumentačného fondu Kysuckého múzea. Pre detského návštevníka sme pripravili aj interaktívne tabule, na ktorých si budú môcť nakresliť alebo vytvoriť z magnetov ľubovoľný ornament.

Múzeum kysuckej dediny bude v túto nedeľu otvorené od 10.00 do 15.30 hod.

Všetkých srdečne pozývame.

Mgr. Miroslava Jančulová
Múzeum kysuckej dediny
Kysucké múzeum

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies