Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Malokarpatská vínna cesta v Krakove 2014

Malokarpatská vínna cesta v Krakove 2014
Termín: 26.09.2014 - 28.09.2014
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Kraków (Zahraničie - Poľsko)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: mvc.sk/sk/najnovsie-spravy/malokarpatska-vinna-cesta-na-cestach-2/

Popis

Malokarpatská vínna cesta v Krakove 2014

26. september 2014 od 12:00 – 28. september 2014 do 20:00
počas veľtrhu Winter Travel Kraków.

Malokarpatská vínna cesta na cestách,
projekt, ktorý sa zrodil spontánne, bez ambícií predávať najlepšie vína v iných regiónoch Slovenska, ale s ambíciou prezentovať malokarpatské vína v atraktívnych priestoroch nášho pekného Slovenska. Začali sme v srdci Slovenska v Banskej Bystrici, v našej partnerskej organizácii v Stredoslovenskom osvetovom stredisku, bolo to ľúbezné, ako hovoria naši kolegovia, príjemná hudba, speváci a navyše, malý kurz someliéra v réžii Ing. Gabiky Vojtekovej s mimoriadnym ohlasom a záujmom miestnych milovníkov vína.

Odtiaľ sme naše malokarpatské vína posunuli na mystické miesto a to na Spišš– Kláštorisko, nádherné miesto, kde pán Prof. Slivka ( žijúci vo Vajnoroch, ale Spišiak), 30 rokov Kláštorisko obnovuje a chráni.

Putovali sme ďalej až do Spiššskej Soboty, nádherná zastávka hodná kráľovnej Alžbety tá si toto miesto vybrala v roku 2008, ako jedno z najkrajších miest Slovenska.

Naše putovanie po Slovensku sme zakončili netradične v Závažnej Porube, v rodnom dome Milana Rúfusa, s koláčikom jeho maminky – tradičným mrežovníkom, s rozprávaním o jeho detstve, súčasností a pri dobrom malokarpatskom víne. Krásny letný víkend sme ukončili so želaním – vrátiť sa na tieto čarovné miesta Slovenska, posunúť Malokarpatskú vínnu cestu nielen o krok vpred, ale minimálne o niekoľko 400 km do srdca Slovenska.

V tomto roku naša vínna cesta doputuje do Krakova, kde odprezentujeme nielen tento úspešný projekt, ale aj všetky nadchádzajúce aktivity Malokarpatskej vínnej cesty.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies