Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Vianoce v Gazdovskom dvore Turá Lúka 2017

Vianoce v Gazdovskom dvore Turá Lúka 2017
Termín: 27.11.2017 - 01.12.2017
Téma: ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Myjava - Turá Lúka (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: myjava.sk

Popis

Vianoce v Gazdovskom dvore Turá Lúka 2017

Aby deti mali možnosť spoznať priebeh tradičných vianočných sviatkov na myjavských kopaniciach, pripravilo pre ne Centrum tradičnej kultúry v Myjave výchovno-vzdelávacie podujatie s názvom Vianoce v Gazdovskom dvore, ktoré sa bude konať od 27. novembra do 1. decembra 2017 v Gazdovskom dvore v mestskej časti Turá Lúka.

V rámci neho budú mať deti materských a základných škôl možnosť vypočuť si rozprávanie o predvianočnom období – advente, ako aj o tradičných Vianociach. Bude to rozprávanie o čarovnej moci stridžích dní, akými boli Katarína, Ondrej, Barbora, Mikuláš, Lucia a Tomáš. Ľudia totiž v minulosti verili, že počas nich mohli zlé sily škodiť rovnako ľuďom i zvieratám, preto praktizovali rôzne ochranné úkony na odvrátenie ich negatívneho pôsobenia. Slobodné dievčatá pre zmenu využívali magickú moc stridžích dní na ľúbostné veštby, prostredníctvom ktorých mohli spoznať meno svojho nastávajúceho, jeho povolanie, i to odkiaľ mal pochádzať. Atmosféru vianočných sviatkov umocní výroba tradičných ozdôb, zdobenie medovníkov aj názorná ukážka prípravy tradičného štedrovečerného stola, nad ktorým podľa starých zvykov visel vianočný stromček.

Deti si z tohto podujatia odnesú nielen tradičné vianočné medovníky, naučia sa spievať koledy, ale predovšetkým získajú nové poznatky o pravej podstate Vianoc, na ktoré nemožno zabúdať. V prípade záujmu o podujatie sa môžete prihlásiť na tel. číslach: 034/621 32 52, 0918 968 706 a na e-mailovej adrese: eva.cmelova@ctk.tsk.sk.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies