Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Ples folklórnej skupiny HONT 2015 Litava

Ples folklórnej skupiny HONT 2015 Litava
Termín: 31.01.2015
Téma: ZÁBAVY, PLESY a BÁLY
Miesto konania: Litava (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.obeclitava.sk
www.fshont.sk

Popis

Ples folklórnej skupiny HONT Litava 2015

Dňa 31. januára 2015 o 19:00 hod. Kultúrny dom, Litava.

Pozývame Vás na ples folklórneho súboru Hont z Krupiny.

Čaká na Vás dobré jedlo a skvelá zábava pri ľudovej hudbe :)

FOLKLÓRNY SÚBOR HONT

♦ Folklórny súbor HONT bol založený v januári 1993 v Krupine z iniciatívy Miloša Melicha (5.3.1968 Krupina – 30.11.1999 Krupina) neskoršieho riaditeľa MsKS, ktorý bol zároveň aj prvý vedúci súboru. Prvý nácvik sa uskutočnil 28. 2. 1993 v Krupine. Odvtedy FS Hont pracuje nepretržite až do súčasného obdobia. Zriaďovateľom FS Hont je Kultúrne centrum Mesta Krupina.

♦ V minulosti pre súbor pripravili choreografie Janka Kassová a Lýdia Takáčová, Jaroslav Uhrin, Andrea Jágerová. V súbore pôsobili taneční pedagógovia Jaroslav Pivarč, Kamil Koželuha, Juraj Ševčík, Lenka Považanová v súčasnosti Ivan Smutný, Michaela Šuleková, Veronika Korčeková. Umeleckou vedúcou a choreografkou je Martina Drugdová. Riaditeľom súboru je Milan Veróny st., organizačným vedúcim Ľuboš Jombík, hospodárom Martin Spodniak. Ľudovú hudbu vedie Tomáš Melich, mužskú a ženskú spevácku skupinu Viktória Jombíková.

♦ FS Hont sa pravidelne zúčastňuje folklórnych festivalov na celom Slovensku, predovšetkým v Hrušove, v Detve, v Kokave nad Rimavicou, v Heľpe, v Podhorí a iných, taktiež sa zúčastňuje súťažných a nesúťažných prehliadok organizovaných Národným osvetovým centrom a niekoľkokrát sa úspešne predstavil aj v zahraničí (Nemecko, Chorvátsko, Taliansko, Francúzsko, Sardínia, Česko, Švajčiarsko, Maďarsko).

♦ Kolektív folklórneho súboru tvoria študenti a mladí ľudia rôznych profesií z Krupiny a najbližšieho okolia. Práca FS Hont je jedinečná tým, že ako jeden z mála súborov na Slovensku spracováva hudobný, tanečný a spevný materiál bývalej Hontianskej župy so zreteľom na oblasť Krupinskej planiny.


Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies