Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

ESSENCIA Antológia folklóru Košického kraja 2015

ESSENCIA Antológia folklóru Košického kraja 2015
Termín: 24.10.2015
Téma: KULTÚRA | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Košice (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kcubar.sk

Popis

Kultúrne centrum Údolia Bodvy a Rudohoria (KCÚBaR) organizuje podujatie s názvom ESSENCIA Antológia folklóru Košického kraja, nesúťažná prehliadka choreografickej tvorby kolektívov Košického kraja.

Cieľom Antológie je zmapovanie tanečných prejavov, porovnanie autentických podôb a ich štylizácia, spracovanie materiálu do choreografickej podoby, porovnanie choreografických smerov a choreografickej tvorby kolektívov na území Košického kraja. Vytvorenie priestoru na prezentáciu jednotlivých kolektívov, možnosť stretnúť sa s odbornou verejnosťou, porovnať si svoje vedomosti a nadobudnúť skúsenosti.

24.10.2015 o 10.00 hod. v Divadle Grand v Košiciach sa predstavia kolektívy z Košického kraja, ktoré boli vybrané na základe zaslaných DVD nahrávok so súťažnými choreografiami (FS Borievka z Košíc, FS Hornád z Košíc, FS Ilosvai z Veľkej Idy, FS Jahodná – Jampam z Košíc, Folklórny klub Omladina z Košíc, dedinská folklórna skupina Parchovianka z Parchovian, mládežnícky folklórny súbor Borostyán z Drnavy, detský folklórny súbor Hanička z Košíc, detský folklórny súbor Jazierko z Košíc a hosť: tanečná skupina Partia z Bratislavy).
O 13.30 hod. bude nasledovať rozborový seminár o prevedených choreografiách s odbornou porotou (odborníci zo Slovenska a Maďarska).
O 19.00 hod. sa v Galaprograme predstaví hosť z Budapešti, z Maďarska, tanečné zoskupenie Fitos Deszö Társulát s programom EMIGRATION, ako ukážka jedného z choreografických smerov.
Podujatie je pod záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja, JUDr. Zdenka Trebuľu a generálneho konzula Maďarskej republiky Ádám Szesztay.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies