Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Konc jak živé Zohor 2020

Konc jak živé Zohor 2020
Termín: 28.03.2020
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Zohor (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.obeczohor.sk

Popis

Konc jak živé Zohor 2020

Usporiadateľ: Malokarpatské osvetové stredisko v Modre

Sobota 28. marca 2020 o 15:00 – 19:00 hod.

Malokarpatské osvetové stredisko v Modre
Horná 20, 90001 Modra

Krajské kolo celoštátnej súťaže ľudových rozprávačov a regionálna súťaž spevákov záhoráckej ľudovej piesne (nad 40 rokov). V rámci Bratislavského samosprávneho kraja sa 28.3. 2020 v priestoroch KULTÚRNEHO DOMU v Zohore uskutoční súťažná prehliadka ľudových rozprávačov a spevákov záhoráckych ľudových piesní pod názvom Konc jak živé 2020.

Toto podujatie je inšpirované krásnou knižkou rovnakého názvu autora Pavla Slezáka zo Stupavy napísaná v Záhoráckom nárečí , ktorý je aj členom odbornej poroty pre rozprávačov.

Rozprávači súťažia v dvoch kategóriách- 1. Prerozprávaný príbeh z knihy Konc jak živé, alebo 2. vlastný príbeh -ľubovoľná téma podľa vlastného výberu ( môže to byť príbeh skutočne prežitý, vymyslený, odpozorovaný, prerozprávaný prečítaný príbeh a pod.), dĺžka interpretovaného textu nesmie presiahnuť 8 min., rozprávač by mal mať v čase súťaže minimálne 15 rokov.

Kategória speváci záhoráckej piesne – vekovo obmedzená účasť – od 40 rokov, interpretujú sólo alebo duo ľudové piesne z oblasti Záhoria – dĺžka súťažného výstupu max 6 min.

Do podujatia sa môžu zapojiť všetci neprofesionálni rozprávači a speváci s trvalým bydliskom, alebo pôsobiskom v Bratislavskom samosprávnom kraji, spĺňajúci podmienky propozícií, prihlásením sa na danom formulári , alebo mailom do 25. 2. 2020. Súčasťou podujatia je odborný seminár s porotou pre súťažiacich a pre všetkých účastníkov spoločná zábava pri hudbe.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies