Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Festival zabudnutých remesiel 2021 - Hrad Červený Kameň

NOVÉ - - - Festival zabudnutých remesiel 2021 - Hrad Červený Kameň
Termín: 24.07.2021 - 25.07.2021
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Častá - Hrad Červený Kameň (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.remeselnyfestival.sk

Popis

Festival zabudnutých remesiel 2021 - Hrad Červený Kameň

Usporiadateľ: Občianske združenie Schatmansdorf a Červený Kameň Hrad

Červený Kameň - Hrad
Jedinečná rekonštrukcia stredovekého remeselného trhoviska v spojení s tanečnými, divadelnými, hudobnými, či šermiarskymi vystúpeniami.

Festival zabudnutých remesiel prináša jedinečný a originálny koncept rekonštrukcie stredovekého trhoviska v spojení s tanečnými, divadelnými, hudobnými či šermiarskymi vystúpeniami. Započúvajte sa do stredovekej trmy-vrmy, určite rozpoznáte zvuky opracovávaného dreva, točiaceho sa hrnčiarskeho kruhu, cinknutie kladiva o nákovu či vykrikovanie remeselníkov snažiacich sa predať ten najúžasnejší a najdokonalejší výrobok. Buďte zvedaví!

Stredovekí remeselníci sa radi podelia o svoje poznatky a skúsenosti, ktoré snáď poznajú už len tradiční dedinskí majstri! Pristavte sa a pokojne si neľahkú remeselnú prácu vyskúšajte!

Nadýchnite sa a pošteklite svoje zmysly nad vôňou sviečky z pravého včelieho vosku či nad netradičnými vôňami a chuťami čerstvo pripravených stredovekých špecialít. Odhoďte ostych a nahliadnite priamo do pestrých stredovekých táborov, strávte s ich obyvateľmi pár kratochvíľ pri hrách a obdivujte ich originálne kostýmy, nábytky, vybavenie stanov či stolový riad. Stredovek je obdobím prepychu, radosti, tanca, kaukliarov, mocných mešťanov a šľachty, ale i časom skromnosti, úcty k odmene za poctivú remeselnú lopotu či k darom samotnej matky prírody.

Hrad Červený Kameň, 900 89 Častá

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies