Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Otvorenie Múzea M. R. Štefánika v Košariskách 2021

NOVÉ - - - Otvorenie Múzea M. R. Štefánika v Košariskách 2021
Termín: 04.05.2021 - 31.12.2021
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Košariská (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.facebook.com/Kosariska.official/

Popis

NOVÉ - - - Otvorenie Múzea M. R. Štefánika v Košariskách 2021

Múzeum M. R. Štefánika v Košariskách otvorí svoje brány pre verejnosť 04.05.2021 symbolicky v deň 102. výročia tragickej smrti gen. M. R Štefánika.

SNM- Múzeum M. R. Štefánika v Košariskách bude otvorené pre verejnosť podľa platných otváracích hodín a v zmysle nariadení RUVZ v Trenčíne.

Milan Rastislav Štefánik. Generál – osloboditeľ.
Stvárnením a obsahovou náplňou nová expozícia vizualizuje nielen významné životné etapy štátnika a diplomata generála Štefánika, ale predstavuje ho aj ako znalca umenia, človeka mnohopočetných záľub, ako Slováka srdcom, vždy hrdého na svoj pôvod, národ, ktorému ostal verný v diele i myšlienkach.

Expozícia autorov v zložení Radoslav Ragač, Branislav Panis, Miloslav Čaplovič ponúka množstvo doposiaľ nevystavovaných zbierkových predmetov a prvky modernej múzejnej prezentácie. Prostredníctvom viac ako 400 kusov historických artefaktov z rôznych fondových inštitúcii na Slovensku rozpráva životný príbeh Štefánika zrozumiteľne a citlivo. Počas prehliadky expozície sa návštevník vráti v čase a priestore – ocitne sa pod hviezdnou oblohou na južnej pologuli, v Štefánikovom byte v Paríži, v jeho pracovni v Meudone a stane sa svedkom rozhovoru troch významných štátnikov, ktorí sa podieľali na vzniku Československa. V závere sa pozornosť venuje aj zložitému osudu Štefánikovej pamiatky. Tímu architekta Jozefa Habodásza (D&D Studio s.r.o.) sa podarilo vytvoriť decentný, elegantný a pritom výtvarne zaujímavý expozičný priestor, ktorý návštevníkom ponúka nevšedný zážitok z prehliadky.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies