Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Zamagurské folklórne slávnosti 2021 online - 44. ročník

NOVÉ - - - Zamagurské folklórne slávnosti 2021 online - 44. ročník
Termín: 18.06.2021 - 20.06.2021
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Región Zamagurie, (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.osvetapoprad.sk

Popis

Zamagurské folklórne slávnosti 2021 online - 44. ročník

VITAJTE V ONLINE PRIESTORE ZAMAGURSKÝCH FOLKLÓRNÝCH SLÁVNOSTÍ

44. ROČNÍK / ONLINE
18. – 20. JÚN 2021

Aktuálna situácia nepraje kultúrnym podujatiam a naše slávnosti nie sú výnimkou. My sme však našli spôsob ako sa tohto roku pripomenúť a ponúknuť Vám atmosféru festivalu, ktorú vzhľadom na súčasnú situáciu musíme komunikovať prostredníctvom online priestoru.

Veríme, že si v ponúknutom programe nájdete niečo, čo Vás zaujme, že v termíne 18. – 20. jún 2021 budete klikať na naše odkazy a linky a že sa na tohtoročných Zamagurských folklórnych slávnostiach spoločne stretneme.

PRÍHOVORY
Príhovor predsedu Prešovského samosprávneho kraja, PaedDr. - - Milana Majerskeho, PhD. sa pripravuje.

Vážení priaznivci ľudového umenia,
dovoľte mi z príležitosti konania najväčšej slávností hudby a tanca v regióne Zamaguria – 44. ročníka Zamagurských folklórnych slávnosti, pozdraviť vás a popriať vám veľa nezabudnuteľných umeleckých zážitkov. Vzhľadom na nepriaznivú pandemickú situáciu, je tento opakovaný ročník vskutku iný ako tie roky dozadu – bude prebiehať v on-line priestore a je určený virtuálnemu divákovi...

V on–line priestore POS Poprad si pripomenieme tento sviatok Zamagurčanov formou on – line prezentácií, virtuálnych výstav, video prezentácií remeselných zručností remeselníkov, besied so zaujímavými hosťami sprevádzaných hudbou, spevom a spomínaním na uplynulé ročníky Zamagurských folklórnych slávností.

Pevne verím, že aj napriek tomu že sa festival uskutoční v „kyber“ priestore, zachováte mu svoju priazeň a radi si pozriete vystúpenia našich, ale aj zahraničných protagonistov. Mne osobne, ako dlhoročnému spoluorganizátorovi tohto jedinečného a nezabudnuteľného podujatia, už chýba ten organizačný zhon a prípravy na festival, ktorý si získal množstvo svojich priaznivcov z celého Slovenska, ale nie je neznámy ani nadšencom nášho neopakovateľného folklóru v zahraničí. Ostáva mi však len dúfať, že sa nám v krátkej dobe podarí vyhrať boj s pandémiou a nasledujúcom roku sa všetci „na živo“, spoločne stretneme v amfiteátri Pod Troma korunami na jubilejnom 45- om ročníku Zamagurských folklórnych slávnosti.
- Ing. Štefan Džurný, starosta obce Červený Kláštor

Vzhľadom na pandemickú situáciu nemôžeme zorganizovať 44. ročník ZFS tak ako bolo zvykom. Verím, že jubilejný 45. ročník ZFS budeme môcť zorganizovať a stretnúť sa tak, ako by sme si všetci priali – spoločne bez obmedzení, v
plnom zdraví, v našom krásnom Zamagurí pod Troma korunami.
Ostávajte zdraví, teším sa na stretnutie s Vami.
- Ing. Ján Kurňava, primátor mesta Spišská Stará Ves

Vážené účastníčky, Vážení účastníci virtuálnych Zamagurských folklórnych slávností 2021.
Napriek zlepšujúcej sa situácii sme sa už druhý rok nemohli naživo zúčastniť Zamagurských folklórnych slávností. Ako zástupcu obce Lechnica, ktorá je spoluorganizátorom, ma to veľmi mrzí, lebo Zamagurské folklórne slávnosti sú najstarším a veľmi obľúbeným podujatím u nás v Zamagurí. Tento rok je to aspoň takto vo virtuálnom prostredí, no verím, že v roku 2022 sa už budeme môcť zúčastniť ZFS naživo a v plnej paráde, kde opäť stretneme mnohých známych, nadviažeme nové kontakty a budeme sa kochať pohľadom na vystúpenia a celý sprievodný program v pozadí s majestátnym symbolom Pienin – Troma korunami.

Vážení diváci prajem Vám príjemný zážitok, tiež úspešný rok a pevné zdravie, aby sme sa v roku 2022 stretli na ZFS v plnej sile a dobrej nálade.
- Jozef Musala, starosta obce Lechnica

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies