Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Medzinárodný festival klobás "Klobásafest" 2022 Báčsky Petrovec

Medzinárodný festival klobás
Termín: 12.02.2022
Téma: PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV | VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Báčsky Petrovec, Vojvodina, Srbsko, (Zahraničie - Európa/Svet)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.petrovec.org.rs

Popis

V ý z v a
Miestne spoločenstvo Báčsky Petrovec vás pozýva na Medzinárodný festival klobás − Klobásafest 2022, ktorý bude v Petrovci 12. februára 2022. Zúčastniť sa môžete ako člen súťažiaceho tímu, ako predajca vlastných výrobkov alebo ako návštevník, ktorý ochutná kvalitu vyrobených klobás. Príďte sa pobaviť, zaspievať si a zatancovať, hrať tombolu a vyhrať, ochutnať klobásky, škvarky a ďalšie zabíjačkové dobroty.
Záujemcovia o súťaž vo výrobe najlepšej praženej klobásy sa môžu prihlásiť v Miestnom spoločenstve Báčsky Petrovec osobne alebo zavolať na tel. číslo +381(0)21/780-032. Tlačivo na prihlášku a detaily o festivale si môžete stiahnuť z webovej stránky www.petrovec.org.rs/klobasafest. Priestor na predajné stánky si môžete objednať v Turistickej organizácii Obce Báčsky Petrovec osobne alebo telefonicky na číslo: +381(0)21/780-478.

Program
10.30 Prezentácia a rozmiestnenie tímov k stolom
10.30 Hudobná skupina Maks, Selenča
11.00 Slávnostné otvorenie festivalu Klobásafest 2022
12.00 Tombola – lacné lístky a cenné výhry
12.30 Odber vzoriek klobás od súťažiacich tímov
12.30 Vystúpenie tanečnej skupiny
13.00 Súťaž vo výrobe masla tradičným spôsobom
13.30 Súťažná ochutnávka domácej pálenky
14.30 Losovanie výhercov na tombole
15.00 Udeľovanie diplomov a ocenení
16.00 Ľudová veselica, hudobná skupina Maks, Selenča
18.00 Koniec programu

Súťaž vo výrobe čerstvých klobás
Tím je zostavený zo 4 členov (1 triezvy šofér + traja smädní rytieri).
Štartovný poplatok pre tím je 8000 dinárov – do 4.2.2022. Od 5. 2. 2022 poplatok pre tím je 10000 din.
V cene poplatku je zahrnuté:
− mleté bravčové mäso na výrobu klobás 10 kg, nádoba na miešanie,
− umyté a nasolené tenké črevá na výrobu klobás (15 metrov),
− umyté hrubé hovädzie črevo na výrobu klobás (1 kus)
− hygienické rukavice (4 x 2), stôl a priestor na výrobu klobás, krájaný chlieb (2 x),
− rúška (4x), zástery s logom Klobásafest 2022 (4 x) a kalendár na rok 2022 (4 x),
− igelitové vrecká s logom súťažného tímu pre vzorky klobás (2 x), panvicu na praženie vzorky klobásy
− praženie klobás na ochutnávku a oceňovanie (2 kg pre každý tím).
Súťažiaci tím si má priniesť:
− soľ, papriku, cesnak, rascu a iné tajné zložky na výrobu klobás
− strojček na plnenie mäsa do čriev, nádobu na umývanie čriev
− údené klobásky a vlastné výrobky na lepšie ocenenie tímu
− krojovaný odev alebo uniformu na zviditeľnenie tímu a veci na výzdobu stola
Každý súťažiaci tím z vyrobených klobás organizátorovi odovzdá:
− pre oceňovanie vzorku upraženej klobásy v panvici, ktorú pripraví organizátor (cca 0,5 kg)
− pre tombolu vzorku čerstvej klobásy v igelitovom vrecku s vlastným logom (cca 1 kg)
− pre údenie klobásu plnenú do hrubého hovädzieho čreva v igelitovom vrecku s vlastným logom (0,5 kg)
Časť vyrobených klobás (2 kg) si môže úslužne popražiť na stánku organizátora podujatia a rozdiel si môžete popražiť vo vlastnej réžii na vlastnú konzumáciu alebo odniesť domov.

Súťaž vo vyprážaní škvariek
Tím je zostavený z 3 členov. Poplatok pre tím je 7000 dinárov a treba ho zaplatiť do 04. februára 2022.
V cene poplatku je zahrnuté:
− 40 kg krájanej bravčovej slaniny, stôl a priestor pod slnečníkom,
− hygienické rukavice (3 x 2), zástery s logom Klobásafest 2022 (3 x), krájaný chlieb (2x).
Súťažný tím odovzdá vzorku pražených škvariek 0,5 kg v nádobe, ktorú mu pripraví organizátor a prinesie si kotol na vyprážanie škvariek, nádoby na odber a uskladnenie masti, nádoby na vypražené škvarky, krojovaný odev alebo uniformu na zviditeľnenie tímu, kurivo...
Organizačný výbor

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies