Termín: | 30.04.2022 |
Téma: | VARENIE a PEČENIE DOBRôT |
Miesto konania: | Banská Bysrica (SR - Banskobystrický kraj) Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky |
Web: | www.banskabystrica.sk
www.youtube.com/watch?v=I24iJdyJ6bY www.youtube.com/watch?v=szSkOG7D3Sw |
Tradičná chuť jari - otváranie Bánoša 2022 Banská Bysrica
Dňa 30.04.2022, Banská Bysrica
Areál Strednej odbornej školy Pod Banošom mení na veľký farmársky trh s ponukou regionálnych produktov, tradičných remesiel a jedál. Podujatie Tradičná chuť jari – Otváranie Banoša sa teší veľkej obľube a každoročne aj vysokej návštevnosti nielen Banskobystričanov.
Inak tomu nebude ani tento rok. Organizátori si pripravili bohatý program aj množstvo sprievodných aktivít.
Priamo do mestskej časti Sásová-Rudlová vás odvezie zdarma kyvadlová doprava.
Stredná odborná škola Pod Bánošom 80
vznikla 4.9.2007 združením súkromnej strednej odbornej školy a SOU PP, ktoré malo takmer 50-ročnú tradíciu v príprave študentov v poľnohospodárskych a potravinárskych odboroch. Novovzniknutá Združená stredná škola sa v septembri 2008 premenovala na Strednú odbornú školu.
Hlavným poslaním školy je vychovávať kvalitných odborníkov pre rozvoj vidieka a v potravinárskej výrobe. V spolupráci s Vidieckym parlamentom chceme školu pre rozvoj vidieka poskytujúcu štúdium nielen v učebných a študijných odboroch, ale aj školu poskytujúcu vyššie pomaturitné štúdium. Naši absolventi sa teda stanú podnikateľmi na vidieku, ktorí budú vedieť spravovať krajinu v rámci agroturistiky a poskytovať služby pre rozvoj vidieka.
V potravinárstve sa snažíme zachovať tradičné chute našich výrobkov, odolať ére polotovarov a zmesí. I keď sa novým technológiám nebránime, tradičná chuť v našich výrobkoch nemôže chýbať. Takto prispejeme k zachovaniu kultúrnych zvyklostí krajiny a jej špecifík, čo je jedným z hlavných faktorov pre rozvoj turistiky vo všeobecnosti.