Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Dedičstvo otcov, zachovaj nám pane! 2022 Pribylina

Dedičstvo otcov, zachovaj nám pane! 2022 Pribylina
Termín: 24.09.2022
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Pribylina (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.skanzenpribylina.sk

Popis

Dedičstvo otcov, zachovaj nám pane! 2022 Pribylina

Dňa 24.09.2022

Celoslovenské stretnutie fujaristov. Pripomenieme si valaskú kultúru na Slovensku a v zahraničí. Súčasťou podujatia je prezentácia výroby fujár, píšťal a črpákov, ako symbolov valaskej kultúry.

Už tradične si však súbežne v sobotu a tiež v nedeľu, 24. - 25.9. budú môcť návštevníci rázovitej obce Čičmany vychutnať program v areáli Kaštieľa Čičmany pod názvom Dedičstvo otcov zachovaj nám, Pane! Počas sobotného programu na javisku vystúpia fujaristi a gajdoši zo Slovenska, Trombitáši z Chrenovca Brusna, FS Stráne z Važca, Vajčovská trojka a domáca Folklórna skupina Lastovienky z Čičmian. V nedeľu sa rovnako v areáli kaštieľa uskutoční slávnostná krojovaná sv. omša venovaná nositeľom tradícií a fujaristom, ktorí nás nedávno opustili. Poobede na návštevníkov čaká galaprogram, v ktorom sa predstavia opäť fujaristi, Trombitáši z Lúk pod Makytou, Folklórna skupina Čierťaž z Nemeckej, KAF Hojana zo Žiliny a hostia z Českej republiky.

Cieľom oboch programov, Valasi, valasi škoda vašej krásy i Dedičstvo otcov zachovaj nám, Pane!, je prezentácia prvkov pastierskej kultúry a priblíženie fujary aj do oblastí, v ktorých až tak nerezonuje.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies