Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Stredoveké remeselné trhy na Bratislavskom hrade 2022

Stredoveké remeselné trhy na Bratislavskom hrade 2022
Termín: 17.12.2022 - 18.12.2022
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Bratislava - Bratislavský hrad (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.facebook.com/schatmansdorf/

Popis

Stredoveké remeselné trhy 2022 Bratislava

Termín: 17.-18.12.2022 o 10:00 - 18:00 hod.
Miesto: Bratislavský hrad

Občianske združenie Schatmansdorf pozýva:

Už tento víkend môžete vidieť našich remeselníkov na Bratislavskom hrade. 😍 Môžete vidieť sviečkara, tokára, vinára, pisára, hrnčiara, minciara, kožiara, stredovekú kuchyňu a mnoho iného. Ochutnajte a zažite stredovek a jeho remeslá! 🔨🪓⚔️

Naši remeselníci sa na Vás tešia, 🙃 príďte ich podporiť milým slovom, úsmevom, alebo kúpou ich vlastného remeselného "majsterštuku". ❤️

Vstup na trhy je ZDARMA.

Občianske združenie Schatmansdorf Častá
funguje oficiálne od roku 2011. Venujeme sa stvárneniu života ľudí v neskorom stredoveku, konkrétne prezentácii historického obdobia prelomu 14. a 15. storočia. Primárne sa zameriava na rekonštrukciu dobových remesiel a hodnovernú ukážku života stredovekého človeka.

Vo svojej remeselnej činnosti sa riadime opismi a postupmi z dobových literárnych prameňov, ilumináciami a archeologickými nálezmi, ktoré slúžia ako inšpirácia pre vernú ilustráciu konkrétneho remesla.

Vo výbave remeselníka nájdete tradičné aj stredoveké nástroje. Výrobky remeselník vyrába zo v stredoveku dostupných materiálov, a tak je hotový výrobok takmer vernou replikou toho dobového. Stredoveký tábor reprezentuje obraz putujúcej karavany s poľnou kuchyňou.

Okrem remesiel sa venujeme aj rekonštrukcií života šľachticov Feliciána Zacha (1305-1330) a Ulricha Wolfurta (1390 – 1418).

OZ Schatmansdorf sa venuje i parciálnym voľnočasovým aktivitám, ako napríklad zber odpadkov v malokarpatských lesoch pri príležitosti Dňa zeme.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies