Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Deň otvorených pivníc® 2023 - 23. ročník Malokarpatskej vínnej cesty

Deň otvorených pivníc® 2023 - 23. ročník Malokarpatskej vínnej cesty
Termín: 24.11.2023 - 25.11.2023
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Malokarpatský región, (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.mvc.sk

Popis

Deň otvorených pivníc® 2023 - 23. ročník Malokarpatskej vínnej cesty

Termín: 24. 11. - 25. 11. 2023 o 14:00 - 21:00 h.

Deň otvorených pivníc otvára svoje pivnice pre vás už 23 rokov. A aké boli tie prvé? Uskutočnili sa 11. 11. 2000 práve v deň, kedy slávime sviatok sv. Martina a konajú sa Svätomartinské požehnania vín. Otvorených bolo 17 pivničiek a navštívilo ich 500 účastníkov. Pivničky sa s dnešnými krásnymi a reprezentačnými priestormi mnohých vinárov porovnávajú len ťažko.

Začiatok vínnej cesty, či Vášho putovania môže byť na Devíne, kde ochutnáte nielen hroznové ale aj typické ríbezľové vína, na ktoré sú devínčania hrdí, ale hlavne verní miestnej tradícii. Najlepšiu Frankovku v regióne ochutnáte zase práve v Rači.

Najviac historických pivníc ponúka Svätý Jur. Najstaršou pivnicou je Renesančný dom, ktorý už pred 500 rokmi prebúdzal v ľuďoch vo svojich kamenných pivniciach chuť na dúšok vína. Zo Svätého Jura cez zastávku v Grinave nazriete do starého vinohradníckeho klenbového domčeka z r. 1887. Hneď oproti však na porovnanie nájdete moderný vinársky schowroom. Cesta z vínom vedie ďalej cez Limbach, kde nezabudnite ochutnať preslávený Limbašský silván. Pezinok Vás privíta majestátnou Zámockou pivnicou. V Modre, typickom vinárskom mestečku, je zase najviac pivníc, ktoré hravo prejdete pešo. Samozrejme Vaše putovanie môže začať práve aj tu. Pivníc je veľa, každá je iná, v každej Vás čaká jedinečný príbeh vinára...

Deň otvorených pivníc však nie je len o víne, je o krásnej vinicami posiatej krajine, o regionálnej gastronómii, často pripravenej práve šikovným vinárom, sprievodnom programe, kde v pivničkách k poháru vína hrá hudba. Počas dvoch dní sa história strieda s prítomnosťou a otvára svoje dvere a brány do viac ako stovky pivníc v 25 mestách a obciach Malokarpatského regiónu.

Podujatie prebieha počas 24. a 25. novembra a sprístupnených bude 130 pivníc. Vstupenky si môžete zakúpiť čoskoro.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies